En av Europas vackraste platser

Bild på Motala hamn i solnedgång. Foto: Lukasz Malyszka.

Vättern, med sitt rena, klara vatten är en sann tillgång och förser oss året runt med dricksvatten och underbara möjligheter för rekreation. Ja, det är något vi motalabor redan vet. Nu har Vättern listats som en av Europas vackraste platser, enligt CNN Travel.  

Den amerikanska nyhetssajten CNN Travel har listat de 20 vackraste platserna i vår världsdel – och Vättern är en av dem. 

Med sina 135 kilometer är den svenska sjön, Vättern ett praktexempel på en Skandinavisk sjö.

Så lyder motiveringen från det amerikanska tv-bolaget CNN, där CNN Travel har listat de 20 vackraste platserna i Europa – en av platserna är Vättern.

Bild på vindsurfare. Foto: Kona Vindsurfing
Varamon; ett paradis året runt. Foto: Kona Vindsurfing

Vill lyfta platser som är kända för lokalbefolkningen

CNN:s topplista vill lyfta fram de bästa destinationerna från Europas avlägsna hörn. Det är inte bara medelhavsstränder och historiska och turisttäta städer som lockar besökare. CNN Travel vill med sin lista lyfta fram platser som främst är kända för lokalbefolkningen.

Bästa sättet att upptäcka Europas sjätte största sjö är att åka längs stränderna.

Ja, vi kan inte vara mer eniga. Varamobaden är Nordens största insjö­bad, vackert beläget på Vätterns östra strand, nära till naturen och ändå bara någon kilometer från Motala centrum. Med kilometerlång mjuk sandstrand och Vätterns klara vatten är det ett paradis, inte bara för soldyrkande badare, utan även för surfare, när vindarna sätter den sidan till.

Vad passar bättre än att bjuda på ett antal sjönära favoritbilder från Motala, Östergötlands sjöstad?

 

Publicerad: 14 oktober 2019
Senast uppdaterad: 07 juni 2021

Hittar du inte vad du söker?