Hemresurs ett bevis på ren drivkraft

Hemresurs är företaget som erbjuder professionell hemservice. Bolaget bildades 2007 och anses vara en av de största inom hushållsnära tjänster i Motala. Hur förändrades verkligheten när covid-19 svepte in över Sverige?

En man och en kvinna i svarta tröjor står i ett kök vid en köksö och tittar in i kameran.

Tomas Lindén är mannen bakom det framgångsrika bolaget vars vision är att underlätta sina kunders vardag. Han har alltid haft en vilja att driva egen verksamhet och skapa sina egna förutsättningar. Företaget erbjuder sina kunder ett abonnemang som har visat sig vara den bästa lösningen. Där kan man smidigt addera tilläggstjänster som till exempel fönsterputs och trädgårdsarbete.

Från två anställda, utökades personalstyrkan med tiden till tio anställda och man har nu även anställt en driftschef som heter Sara Kindell. Bolaget har verksamhet i Motala, Borensberg, Vadstena, Mjölby och Linköping.

– Krisen har resulterat i att vi fått ett antal abonnemang som för tillfället ligger vilande och framförallt från kunder i riskgrupperna. I övrigt påverkar det vår verksamhet att vi ofta på kort notis får boka om uppdrag vilket medför ett ökat tryck på vår administration. Vi går igenom en tuff period och vi inom företaget kämpar tillsammans för att ta oss igenom detta, vi har ändå tur som har väldigt förstående och samarbetsvilliga kunder.

Vilka åtgärder har ni vidtagit för att minimera skadan?

– Vi har anpassat oss till våra kunders reservationer och vidtagit extra åtgärder i vår hygien. Vi möter varje kund i deras påtalade oro och behov, säger Sara.

– Vi har ännu inte nyttjat några räddningspaket men vi tittar på och utvärderar hela tiden den rådande situationen. Än så länge har vi lyckats behålla vår personal och vi håller hårt i dem, säger Tomas.

Motala har många mikroföretag

Hemresurs är ett bevis på den fantastiska drivkraft som finns i Motala där 90% är så kallade mikroföretag och har färre än tio anställda och nästan alla har färre än 50 anställda. Det krävs förstås en väldigt stor insats att bygga upp något från grunden.

Vad anser du är det absolut viktigaste för en småföretagare?

Att man brinner för sin verksamhet och inte glömmer bort varför man från början ville starta företag. Vi på Hemresurs vill även passa på att skicka en hälsning från oss till de som har det tufft just nu!

Johanna Sjögren

Älskar att skriva om Motala och dess landsbygd, men även lokala företagshistorier. Det finns många intressanta personligheter i vår vackra kommun.

Publicerad: 24 april 2020
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?