Lalandia

Härliga familjeupplevelser och spännande aktiviteter kan snart vara Motalas signum. När Lalandia slår upp portarna till det efterlängtade vattenlandet kommer besökare vallfärda från när och fjärran till Motala, Östergötlands sjöstad.

Lalandia sätter Motala på kartan

Danska Lalandia driver Skandinaviens två största badland, båda belägna i Danmark. Semesteranläggningarna har, förutom vattenland och häftiga inomhusaktiviteter även attraktiva semesterboenden. Affärsidén är att erbjuda en värld full av lek. Ett oslagbart semesterkoncept som har en kundnöjdhet på hela 97 procent.

Nu vill Lalandia etablera sig i natursköna Motala. Något som kommer att förstärka och komplettera de befintliga dragplåstren, med Vätternrundan, Göta kanal och Varamobaden i spetsen. Lalandia är idag ett etablerat koncept med över en miljon besökare per år. När etableringen i Motala är klar räknar man med 320 000 nya besökare per år, och 340 arbetstillfällen, något som kommer att öka attraktionskraften och sätta staden på kartan.

Turismekonomiska effekter

Det finns ett stort intresse för Lalandias etablering och redan idag ser man positiva följdeffekter, främst i form av att fler företag vill etablera sig i Motala. Ta del av de direkta turismekonomiska effekter Lalandiaetableringen medför iform av turismomsättning, sysselsättning och skatteintäkter.

Hittar du inte vad du söker?