Lär känna Emelie

Vi är mycket glada att kunna presentera Tillväxt Motalas nya tillskott. Emelie har sedan i höstas jobbat som digital marknadskommunikatör som timanställd parallellt med att hon har varit föräldraledig. Den första april startade resan på allvar då hon börjar en anställning på Tillväxt Motala.

Porträtt av kvinna i svart hängslekjol och randig tröja.

– Det känns jättekul att äntligen vara på plats! Jag ser otroligt mycket fram emot att få jobba med Tillväxt Motalas frågor. Jag vill få fler att uppleva allt det vi har i Motala. Inte bara människor som bor utanför vår kommun, utan även att få Motalaborna att känna att det finns många platser kvar att utforska på hemmaplan, säger Emelie.

Hon kommer närmast från Linköpings kommun där hon jobbade som utbildningsproducent. I rollen jobbade hon med att skapa e-utbildningar. Ett spännande och utvecklande arbete. Men att få jobba för Motala väger tyngre. Emelie har också hunnit med att arbeta som digital redaktör på SMHI med ansvar för sociala medier. En liknande roll hade hon även på Naturhistoriska muséet i Stockholm.

– Jag har alltid sökt mig till roller där jag har fått chansen att jobba med storytelling och att sprida kunskap och en wow-känsla. Jag älskar naturen och tycker att få saker slår det. Som liten var jag med i scouterna här i Motala. Kanske var det där allt startade?

Vi ska vara stolta över vad vi har

I hennes nya roll som digital marknadskommunikatör vill hon skapa än mer stolthet hos Motalaborna.

– Det känns otroligt inspirerande att få skapa innehåll som stärker kunskapen och ökar kännedom hos våra invånare om våra företag och platser. På Tillväxt Motala finns det en stor vilja att skapa intressanta kampanjer med ett starkt innehåll. Det ger mig massor med energi. Känslan i mig kan nog bäst beskrivas likt den som kossorna måste känna när de släpps ut på grönbete på våren.

Många saker på gång

Emelies uppgifter på Tillväxt Motala innefattar bland annat att utveckla kommunens digitala kanaler, skapa företagsreportage och belysa spännande miljöer.

– Jag har kommit in i arbetet och gänget här på ett bra sätt. Bland annat jobbar vi hårt på en ny hemsida som lanseras snart. Det finns mycket att göra trots den pandemi vi befinner oss i. Digitala plattformar har fått ännu större genomslagskraft och fler användare på grund av den märkliga situation vi befinner oss i. Det ska vi ta vara på. Framöver hoppas jag även kunna förmedla nedslag i vardagen hos våra företagare.

1. Favoritplats i Motala?
– Övralid ligger mig varmt om hjärtat. Naturen och de historiska vingslagen tilltalar mig. Historiken kring författaren Verner von Heidenstam och det nationellt kända Övralidspriset är imponerande.

2. Hur ser din perfekta helg ut?
– Bra väder! Och från början oplanerad. Jag gillar att vara spontan. Helgen tillbringas helst inte hemma eftersom det alltid är vardagliga sysslor som pockar på uppmärksamheten. Har svårt att välja mellan en weekend i en större stad eller en skogsutflykt.

3. Bok, film eller serier?
– Svårt val. Det går i perioder. Stundtals läser jag väldigt mycket. Men måste jag välja blir det nog en riktigt bra film. Jag ser gärna smalare filmer, franska och älskar att gå på filmfestivalen i Göteborg. När kidsen blir lite större vill jag gå med i Motala filmstudio igen, en fantastisk verksamhet tycker jag.

4. Om du få tillbringa 24 timmar med vem du vill. Vem träffar du?
– Matilda, en vän som doktorerar i Uppsala just nu. En otroligt intelligent och intressant person. Vi skulle åka tillbaka till Köpenhamn, cykla runt mellan sevärdheterna, dricka naturvin och bara äta massor med god mat. Jag äter gärna vegetariskt, men även fisk.

5. Var är du om tjugo år?
– Jag har blivit ännu smartare och kan Motala utan och innan. Jag hoppas att jag fått tummen ur och fått en bok eller novellsamling publicerad. Jag älskar att skriva men har inte riktigt tålamod att jobba på längre projekt. Det blir på sin höjd en krönika i MVT.

Namn: Emelie Fredriksson
Ålder: 34 år
Familj: Sambo och två döttrar
Mår bra av: Människor som är positiva och ger energi
Intressen: Läsa, äta, umgås med familj och vänner
Bra på: Att laga soppa på en spik! Både när det kommer till mat och situationer
Kan utvecklas: Att komma i tid. Jobbar på att förbättra mig eftersom jag tycker det är en grym egenskap
Längtar till: Att få träffa vänner i andra städer igen. Att kunna vara spontan och att sitta kvar på en restaurang länge och njuta

Publicerad: 27 april 2021
Senast uppdaterad: 26 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?