Andreas Johnson uppträder på Motalagalan

Musikern och popstjärnan Andreas Johnson gästar årets jubilerande Motalagala. En rejäl hitkavalkad utlovas.

AndreasJohnson_2 Foto Karin Törnblom

Andreas Johnson är mannen bakom superhiten ”Glorious”, låten som blev en internationell hit med en tredjeplats på den prestigefyllda Englandslistan.

Andreas kommer från en riktig musikerfamilj och redan som tonåring bildade han bandet ”Planet Waves” döpt efter ett av Dylans album. Han inspirerades av The Beatles, David Bowie och Lou Reed. Efter de internationella framgångarna har han deltagit i Melodifestivalen vid fyra tillfällen med ”Sing for me” ”A little bit of love”, ”One love” tillsammans med Carola och slutligen ”We can work it out”.

Vad känner du till om Motala?

– 1993 bodde jag till och från i New York men hade mitt band Planet Waves i Stockholm. Under en period hemma i Sverige så var det en bandmedlem som kände någon som hade en studio i Motala. Jag hade skrivit en bunt låtar i USA, vi tog oss till Motala där vi spelade in en demo på sex låtar som ledde till mitt första skivkontrakt. Kommer ihåg att vi inte hade någonstans att bo så vi åt och sov på studiogolvet.
– Så man kan ju säga att Motala har haft en hygglig påverkan på min karriär. Och som enormt sportintresserad så har jag hyfsad koll på bandyn och MAIF:s resa i fotbollsvärlden.

Om du ska beskriva dig själv med tre ord, vilka väljer du då?

– Lojal, målmedveten och härligt nördig

Publicerad: 25 oktober 2022
Senast uppdaterad: 25 oktober 2022

Hittar du inte vad du söker?