Etablera dig i Östergötlands Sjöstad

Söker du rätt plats för en lönsam företagsetablering? Nu är det helt rätt att titta på Motala. Genom utbyggnaden av tågtrafiken och utvecklingen av riksväg 50 har vårt läge blivit hyperintressant. Ovanpå detta får du alla fördelar som finns i en lite mindre stad: Lägre kostnader för hyror och mark, ökad tillgänglighet och mindre trängsel, samt attraktivt sjöstadsboende för dina anställda.

Motala är den tredje största kommunen i Östergötland

Tillsammans med Norrköping och Linköping utgör vi centrum i en av landets viktigaste tillväxtregioner. I Motala finns nästan 4 000 registrerade företag och genom vårt guldläge precis vid Vättern återfinns unika förutsättningar för att bo, leva, besöka och driva företag. Vi tror att du som företagare eftersöker kompetens, en marknad för era produkter och goda kommunikationer.

Näringslivet i Motala har tillgång till såväl rutinerad som nyutbildad arbetskraft. Vi har en stark tradition i tekniskt avancerad tillverkningsindustri, en väl utvecklad tjänstesektor, expansiv handel och ett växande turist ‐ och besöksföretagande. Rekryteringsunderlaget utanför Motala är det heller inget fel på: inom bara tio mils radie finns två universitet med 56.000 studenter och 750.000 invånare

Rätt läge för tillväxt

Motalas läge är perfekt ur både logistisk och rekryteringsstrategisk synvinkel. Med vår position som Östergötlands sjöstad är vi en attraktiv del av östgötaregionen, med Linköping och Norrköping inom bekvämt avstånd. Vi ligger dessutom mitt emellan Örebro i norr och Jönköping i söder. I praktiken gör det Motala till en naturlig mittpunkt på en otroligt spännande och dynamisk marknad.

Vill du veta mer om etableringsmöjligheterna i Motala?

Välkommen att kontakta mig.

Sakis Karagias
Företags- & etableringsansvarig
0141-10 12 09
sakis.karagias@tillvaxtmotala.se

Hittar du inte vad du söker?