Projekt & Nätverk

Utveckling bygger ofta på samverkan. Här presenteras aktuella projekt och nätverk mellan företag, Motala kommun och andra organisationer som berör Motalas näringsliv.

Sjöstadskortet

Sjöstadskortet är ett digitalt presentkort som gynnar det lokala näringslivet. Framtaget tillsammans med det Motalabaserade bolaget Cardskipper.

Kontaktperson är Lotta Bengtsson.

Motala Expo

Motala Expo har som övergripande syfte att skapa affärer och ökat nätverk för Motalas företag. Syftet är att stimulera tillväxt och visa upp det företagsamma Motala. Mässan äger rum i mars i Vätternrundan arena.

Projektledare är Sakis Karagias.

Motala jobb- & kompetensmässa

För att stärka företagens utvecklingsmöjligheter i Motala kommun startar Tillväxt Motala 2023 en jobb- och kompetensmässa i Lokverkstan. Här får företag och utbildningsenheter möjlighet att träffa studenter, arbetssökande och andra som är sugna på att byta jobb.

Projektledare är Tess Madeling och Annelie Niklasson.

Motalagalan

Motalagalan har som syfte att lyfta fram goda exempel som inspirerar andra att våga satsa på sina idéer och passioner. Det är årets stora fest för att fira allt bra som händer i Motala helt enkelt. 2023 är Motalagalan pausad, till förmån för Motala jobb- & kompetensmässa. 

Projektledare är Tess Madeling.

Handelsgruppen Motala Centrum

Lokal samverkan i syfte att utveckla handelsområdet och marknadsföra Motala Centrum.

Projektledare är Lotta Bengtsson.

Bråstorp Shopping

Lokal samverkan i syfte att utveckla handelsområdet och marknadsföra Bråstorp Family Shopping.

Projektledare är Lotta Bengtsson.

Livet i Motala

Mäklare, fastighetsägare, banker och husbyggare samverkar för fler invånare och bostäder i Motala kommun. Genom olika kampanjer verkar nätverket för att locka fler till kommunen.

Projektledare är Annelie Niklasson.

Elmia subcontractor

Varje år samlar vi de företag i Motala som är intresserade och ställer tillsammans ut på Elmia Subcontractor i Jönköping, norra Europas ledande underleverantörsmässa. Många röster hävdar att det här är tillverkningsindustrins främsta arena där industrins samlade kunskap och kompetenser möts för att skapa nya lösningar och utveckla industrin.

Projektledare är Sakis Karagias.

Branschråd

Tillväxt Motalas medlemmar är indelade i åtta branschråd i syfte att generera fler affärer och tillväxt i Motalas näringsliv. Branschrådens representanter bildar även ryggraden i Motalas Innovationsråd. 

Initiativ Företagsklimat

Ett krafttag för kvaliteten i samarbete mellan Tillväxt Motala och Motala kommun.

Hittar du inte vad du söker?