Företagande & Stödjande organisationer

Vill du starta företag? Eller få stöd i ditt företags utveckling? Det finns mycket att tänka på som företagare, vare sig du har erfarenhet av att driva företag eller är helt ny i branschen. I Motala och i regionen vill vi se så många nya, framgångsrika företag som möjligt, och har här samlat en rad av tjänster från oss och andra aktörer som kan passa dig som blivande eller etablerad företagare.

Stödjande organisationer

NyföretagarCentrum Västra Östergötland

NyföretagarCentrum Västra Östergötland omfattar kommunerna Boxholm, Motala (huvudkontor), Vadstena och Ödeshög. Här kan du som funderar på att starta eller nyligen har startat eget företag få kostnadsfri och konfidentiell rådgivning.

Logotyp för Nyföretagarcentrum

Verksamt.se

Skatteverket, Bolagsverket och tillväxtverket har skapat webbplatsen verksamt.se. Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe.

Logotyp för Verksamt.se

Motala Kommun

Har du koll på vilka tillstånd och regler som krävs för ditt företag? På Motala kommuns webbplats kan du bland annat få vägledning om vilka tillstånd och regler som gäller samt se aktuella upphandlingar.

Logotyp för Motala Kommun

ALMI Företagspartner

Står du inför en nysatsning i ditt företagande, till exempel en internationell lansering, att utveckla en ny produkt eller tjänst, en satsning på en ny marknad, köp eller start av företag, kan du alltid kontakta Almi.

Logotyp för Almi

Företagarna

Företagarna är Sveriges största organisation för företagare. Genom att driva opinion för att förbättra företagarklimatet vill de göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag.

Logotyp för Företagarna

Östsvenska Handelskammaren

Handelskammaren bistår med expertis inom internationell handel och skapar mötesplatser där affärer och erfarenheter kan både utvecklas och utbytas. De erbjuder även utbildningar.

Logotyp för Östsvenska Handelskammaren

Business Sweden

Ett nätverk av regionala rådgivare och utlandskontor som samarbetar med svenska ambassader och konsulat över hela världen, för att hjälpa företag att identifiera nya affärsmöjligheter och verksamheter.

Logotyp för Business Sweden

Linköpings Universitet

Universitetets samverkan med näringslivet ger utbildningen en koppling till arbetsmarknaden, stärker relevansen i forskningen och möjliggör ett brett nyttiggörande av kunskap till gagn för en positiv samhällsutveckling.

Logo för Linköpings Universitet

Ung Företagsverksamhet

Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap på både grundskole- och gymnasienivå.

Logo för Ung Företagsverksamhet

Region Östergötland

Inom regional utveckling finns det många olika möjligheter till att söka stöd. Exempelvis mikrobidrag till investeringar och företagsjouren vid akuta situationer.

Logotyp för Region Östergötland

Tillväxtverket

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Företag som har en marknad som sträcker sig utöver den egna regionen kan söka regionala företagsstöd.

Logo Tillväxtverket

Länsstyrelsen

Länsstyrelsen uppmuntrar näringslivet att arbeta med frågor som rör jämställdhet, miljö och integration, så att de är självklara för att stärka hållbar utveckling och tillväxt.

Logotyp för Länsstyrelsen Östergötland

East Sweden Business Region

Den regionala plattformen för samverkan och näringslivsutveckling. East Sweden Business Region koordineras av Region Östergötland och samordnar ett 40-tal företagsfrämjande organisationer.

Logotyp för East Sweden

Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv företräder närmare 60 000 små, medelstora och stora företag i Sverige. Deras långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan.

Logotyp för Svenskt Näringsliv

Framtidsfrön

Framtidsfrön jobbar för ett entreprenöriellt förhållningssätt i hela grundskolan, hos såväl elever som pedagoger.

Logotyp för Framtiden

Hittar du inte vad du söker?