Årets pristagare på Motalagalan 2022!

Höstens festligaste kväll har precis passerat! Kvällen då entreprenörer, hjältar och förebilder glänser i strålkastarljuset när våra vinnare hyllas. Tioårsjubilerande Motalagalan arrangerades på platsen där allt en gång startade, i Lokverkstan.

Vinnare_2022_PhotobyPetter

Tio nya pristagare fick njuta av välförtjänt framgång och hyllades av de 500 gästerna. Många stolta och rörda pristagare njöt av en riktigt festlig kväll i den magiska Lokverkstan. Det var premiär för mångsysslaren Marika Carlsson som konferencier, hon gjorde succé och bjöd på det ena humoristiska inslaget efter det andra.

Popartisten Andreas Johnson rockade loss med sitt band på den maffiga scenen med flera av sin hits. Även Andreas var tillbaka där allt en gång började då han spelade in sin första demo just här i Motala.

– Vilken Motalagala vi fick vara med om! Förväntningarna var förstås höga inför tioårsjubiléet i Lokverkstan och jag vill tacka alla som gjorde kvällen till en fantastisk upplevelse, säger Tillväxt Motalas Christina Gyberg, projektledare för Motalagalan.

Att se de nominerade stråla av stolthet och glädje är ju precis det vi vill uppnå. En lysande afton i novembermörkret helt enligt Motalagalans syfte – att under festliga former umgås och hylla goda förebilder, fortsätter hon.

Företagarnas hederspris, det pris som inte har några förhandsnominerade gick i år till mannen bakom Motala motormuseum Jan-Ove Boll med motiveringen:

Företagarnas Hederspris 2022 går till en sann entreprenör, som har, och alltid har haft många bollar i luften. Med målmedvetenhet, seriöst och klokt företagsbyggande, har han långsiktigt och föredömligt utvecklat sina företag och verksamheter med mycket gott resultat. Med stor kärlek till Motala, och starkt engagemang för kommunens bästa kommer hans höga ambitioner skapa nya möjligheter för framgång även i framtiden. En Motalaambassadör i en klass för sig.                      

Årets pristagare:

”Årets marknadsförare” delades ut av Tillväxt Motala till:
Pappas pärlor

”Årets Innovation” näringsliv delades ut av Motala kommun till:
Janne Paiho, Zehnder Group

”Årets Innovation” ideell sektor delades ut av Motala kommun till:
Byrådet i Klockrike

”Årets turismpris” delades ut av AB Göta kanalbolag till:
Musik vid Göta kanal

”Årets Energipris” delades ut av AVOMA AB till:
Jonny Johansson, Play Reklam & Event

”Årets ledare” delades ut av Skill, OnePartnerGroup och Unik Resurs till:
Maria Bogren, Motala Verkstad

”Årets Hållbarhetspris” delades ut av Svensk Plaståtervinning till:
Kona Sports

”Årets Handelspris” delades ut av Bostadsstiftelsen Platen, Mannersons Fastighets AB och Lövgrens Fastigheter AB till:
Motala Bilpartner

”Årets Motalaförebild” delades ut av MVT, som har haft omröstning i egna kanaler, till
Taras Kuzmenko

Publicerad: 13 november 2022
Senast uppdaterad: 13 november 2022

Hittar du inte vad du söker?