Bara det bästa hos Lazokia beauty zone

Rim Nassour vet att utvecklingen inom skönhetsindustrin går fort. Därför investerar hon bara i den senaste tekniken för att säkerställa ett så perfekt resultat som möjligt. Idag reser många kunder många mil för att låta Rim trolla fram deras inre skönhet.

IMG_6908

Metallytan på apparaten är iskall och genom de blå glasögonen ser jag hur håren på armen magiskt försvinner.
– Ser du? Inte ens en rodnad på armen och jag känner inget. Det här är den bästa apparaten på marknaden när det kommer till att ta bort hår, säger Rim.

Bara det bästa är Rims filosofi. För att säkerställa att hennes kunder ska känna sig trygga testar hon alla produkter på sig själv först. Både när det kommer till ny teknik såväl som produkter.
– Det går inte att bli fullärd när det kommer till skönhetsbranschen. Det kommer hela tiden nya produkter och tekniker.

– Jag vill inte ha vad som helst utan bara det bästa.

Har hittat den bästa testpersonen

Rims laserhårborttagningsmaskin från Victus är den modernaste på marknaden och innebar en stor investering. Hon ler snett när hon berättar att det var en del i hennes omgivning som skakade på huvudet och ifrågasatte hur hon skulle få tillbaka pengarna i en liten stad som Motala.
– Nej den var inte billig, men den ger perfekt resultat! Idag går det att köpa maskiner från företag som Wish och Alibaba för några tusenlappar. Det gör att man kan se att vissa utövare erbjuder hårborttagning med laser för så långa priser som 200-300 kronor, berättar hon.
– Jag har också sett salonger som erbjuder att ta bort håret på hela kroppen på 30 minuter. Det är helt omöjligt, säger Rim och skakar på huvudet.

Maskiner som är godkända för att använda i Sverige och som är säkra kostar pengar. Rim berättar stolt att hon på tre år inte haft en missnöjd kund eller orsakat en enda skada. Hårborttagning med laser är en konstform men hon ser till att hela tiden fortsätta utbilda sig och åker kontinuerligt på utbildningarför att bredda sin kunskap. Idag erbjuder hon även HIFU, ett icke kirurgiskt ansiktslyft samt hudåtstramning och fettreducering.
– Det tog ett tag innan jag hittade rätt utrustning, jag kan säga att jag har prövat alla maskiner som finns i Sverige. Till slut hittade jag den som jag använder idag. Den gör inte ont och ger inga biverkningar.

– Det kan jag med säkerhet säga eftersom jag så klart har testat även den på mig själv!

Naturlig skönhet utan tillsatser

Rim erbjuder inte behandlingar med botox eller fillers. För henne är det viktigt att jobba med metoder som inte innebär att man injicerar ämnen som inte är bra för kroppen.
– Jag själv tycker om naturliga behandlingar och jag vill inte jobba med något som jag inte tror på. Och jag är alltid ärlig i mina rekommendationer vilket gör att jag inte behandlar alla som vänder sig till mig. Om jag inser att jag inte kommer kunna hjälpa dem så säger jag det. Det viktigaste är inte många, utan nöjda kunder, säger hon.

– Det ser jag som mitt tydligaste jobb. Att verkligen ta reda på vad kunden vill ha och sedan göra mitt allra bästa för att möta det.

Rim vet att den bästa marknadsföringen är en nöjd kund och hennes strävan efter att bara erbjuda det bästa har börjat att ge resultat. Idag har hon kunder som reser så långt som från Malmö och Göteborg till sin salong, där hon förutom permanent hårborttagning erbjuder en mängd olika tjänster bland annat ansiktsbehandling med synergi+, tandblekning och hårbehandlingar med keratin.

Erbjuder gratis klippning till de som flytt från Ukraina

Lazokia är det gamla namnet på Latakia, Rims vackra hemstad i Syrien som hon var tvungen att fly från. Hon kom till Sverige 2016, gick en snabbkurs i svenska och fick sitt första jobb i Sverige som ekonomiassistent efter drygt ett år. Det värsta jobbet hon någonsin haft, men det gav henne möjlighet att spara pengar och börja planera inför att starta eget.
– Jag fick så mycket hjälp av Nyföretagarcentrum, jag älskar verkligen dem! Det är tack vare mina kunder som jag blir bättre och bättre på svenska. Jag är en perfektionist när det kommer till allt, jag gillar när de rättar mig, säger hon med ett skratt.

 I Syrien varvade hon jobbet på Skatteverket med att också jobba som hudterapeut och frisör.

I Syrien jobbar vi mest hela tiden och det är vanligt att man har flera jobb. Jag läste ekonomi på universitetet och såg till att också utbilda mig i det som var min hobby, skönhet. I mitt hemland hade jag aldrig kunnat starta ett eget företag, förutsättningarna finns inte. Jag älskar Sverige, här har jag kunnat förverkliga mina drömmar!

Rim flydde hit med sin son som har reagerat starkt på Rysslands krig i Ukraina. Det finns en oro att kriget också ska komma till Sverige och slå sönder lugnet och tryggheten som de funnit här. Parallellt med oron finns också viljan att hjälpa de som flytt från Ukraina och nu befinner sig i Motala. Därför erbjuder hon gratis klippningar till ukrainska flyktingar.
– Min son var bara 7 år när kriget kom till Syrien, han var 11 år när vi kom till Sverige. Vi har inte på långa vägar glömt vad ett krig innebär och när det nu händer Ukraina… Det är som att jag har ett sår i hjärtat. Stackars, stackars dem!

Rim skakar på huvudet och ser väldigt sorgsen ut. Hon försöker att förklara hur det känns att bara lämna allt men det är svårt att hitta rätt ord.
– Det är jättesvårt att förklara hur det känns att behöva lämna alla sina kläder, foton, saker och aldrig veta om man kommer återvända. Eftersom jag kommer från krig vet jag att de som har flytt behöver all hjälp de kan få. Jag är frisör och det här är mitt sätt att bidra. Jag skäms, jag känner att det är lite men det är i alla fall något. Vi svenskar, vi som bor i Sverige, vi måste ta ansvar och hjälpa de som behöver hjälp!

Publicerad: 02 maj 2022
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?