Börslycke Gård i nya lokaler

Sex år har gått sedan starten av Börslycke Gård. Med en familjär historia och stort engagemang har Amanda, ny VD på företaget, tagit ett stort kliv vad gäller såväl lokal och produktion som att få ut produkterna till en bredare målgrupp.

börslycke gård

Från turistbyrå till tillverkande butik. Borensbergs gamla turistbyrå har genomgått en totalomvandling. Nu bjuds kunder, turister och nyfikna borensbergsbor in för att handla i butiken med insyn direkt in till den kokande marmeladen och kolarullandet.

– Vi älskar vår nya lokal! Det är fräscht, öppet och bara så roligt att familjer kan komma och kika på när vi kokar vår kolasås! Vi tror det finns en stolthet hos Borensbergarna att vi producerar detta lokalt, säger Amanda.

Börslycke gård marmelad

Från ax till limpa

Det har gått sex år sedan företaget startades och den första klassiska jordgubbs- och rabarbermarmeladen kokades. Grundaren till företaget, Agnes, har med åren drivit en gård med tillhörande gårdsbutik där kolor, dressingar och goda marmelader funnits till försäljning.

Med tiden ökade intresset hos kunderna och snart började beställningar komma också från butiker. Här började företaget ta fart på riktigt, och man satsade på att formgiva produktförpackningarna för att passa in på marknaden berättar Amanda.

– Sedan dess har vi arbetat mycket med naturliga råvaror som resulterar i produkter att vara stolt över. Inga konstigheter och inga tillsatser, helt enkelt. Alla våra produkter kokas i mindre satser och vi står för allt arbete från råvara till slutprodukt. Det gör oss extra stolta över våra produkter!

Med kvalité högst på agendan

– Utmaningen ligger i att behålla den kvalité vi strävar efter i alla produkter. Att hitta de godaste smakkombinationerna med de bästa, närodlade, ingredienserna kan vara en utmaning.

Men ambition och hjärta finns det inget tvivel om att det finns så det räcker och blir över i verksamheten. Nu ser de allihopa fram emot en härlig vår i de nya lokalerna! Amanda tillträdde som vd för Börslycke Gård den första februari i år.

Vill du läsa mer? Klicka er då vidare till deras hemsida.

Publicerad: 19 februari 2019
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?