Complete skincare – en oas mitt i centrum

Vi befinner oss i samma lokal där allt startade 2015. Skillnaden är att då hyrde Isabella Larsson ett rum, idag är det här hon driver sitt företag Complete skincare. ”Det svåraste för mig när det kommer till att vara företagare är att inte jobba ihjäl sig. Det finns inget bättre än det här”.

IMG_5064

Bara ett stenkast från centrala gågatan Kungsgatan ligger Complete skincare. Här har Isabella Larsson skapat sin egen oas. Det tar inte många steg innanför den röda dörren innan pulsen saktar ner och ett lugn sprider sig i kroppen.

– Den här lokalen är perfekt. Den ligger centralt, det är lätt att hitta parkering och att den ligger på en innergård gör att det automatiskt känns lugnare. Det har jag alltid tyckt ända sedan jag hyrde rum av Johanna Jervgren som tidigare drev frisörsalongen BeautyBox här, berättar Isabella eller Bella som de flesta känner henne som.

På Bellas skönhetssalong jobbar även hudterapeuten Anna Ivarsson. Här finns också Kristin Andersson bakom företaget KBrows & Beauty som erbjuder bland annat microblading, lashlift och browlift.
– Vi är som en liten familj här, säger Bella med ett skratt.

I famnen håller hon sjuklingen Noel, hennes 2-åriga son som Bella precis har varit och hämtat på förskolan. Snart kommer sambon och avlöser. Även om småbarnsåren kan vara utmanande så har det varit lite av en räddning.
–  Att vara förälder är inte det lättaste alla gånger, men för mig har det nog varit en räddning. Jag kan inte längre jobba dygnet runt utan måste prioritera annorlunda. Jag har nog Noel att tacka för mycket.

Från tre jobb till ett

Bella startade företag 2015 efter att först ha studerat till hudterapeut på välrenommerade Gilda skolan i Göteborg och därefter gått en specialistutbildning. Som Beauty by Bella jobbade hon både på Vadstena Klosterspa, Hudoteket och BeautyBox.
– Många gånger tänkta jag: vad tusan har jag gett mig in på som startat eget företag. Samtidigt finns det inget bättre än det här. Hudvård är det roligaste jag vet och det är det som driver mig. Förut tog jag emot kunder veckans alla dagar, ville någon boka en behandling klockan nio på kvällen så var det inga problem.

Efter några år teamade Bella ihop sig med Dagny Karlsson på Skönhetsbaren och de flyttade till Cityhuset. 2018 bytte Bella namn på sitt företag till Complete skincare och samma år flyttade hon till de nuvarande lokalerna.

På Complete skincare är målet att erbjuda resultatinriktad hudvård i en lugn miljö. Här erbjuds både traditionella ansiktsbehandlingar och massage så väl som Dermapen, Diatermi och lite kraftfullare PRXT33. Både Bella och Anna utbildar sig regelbundet för att följa med i det senaste på marknaden.

– Det skulle jag säga är prio ett. Vi vill kunna erbjuda det bästa och ha behandlingar som passar för alla. Förutom våra behandlingar är jag också väldigt mån om att man ska få en mysig upplevelse så fort man kliver in i vår lokal med musik, härlig doft och tända ljus. Oavsett om du är här för en behandling eller vill köpa några av våra produkter ska du lämna oss mer avslappnad och harmonisk.

På salongen finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter från Exuviance och Esse. Men också produkter från märken som Palina och Grevinnans rum. I framtiden drömmer Bella om att kunna ha en anställd med fokus på butiken. Att utveckla företaget känns naturligt och hon har många idéer på lut. Även om Bella inte är en tävlingsmänniska så tände ett möte på gatan hennes första dag som företagare i egen lokal elden i henne.

– Bland det första jag skulle göra den dagen var att ställa ut min trottoarpratare. När jag stod där med skylten i handen kom en man förbi och frågade vad jag drev för företag. Jag berättade att jag precis öppnat en skönhetssalong varpå han hittar på mig och säger: jag ger dig 6 månader. Då kände jag bara nu jävlar. Jag ska visa honom!

En dröm att vara nominerad

Och visst har Bella all anledning att vara stolt. Ett år efter sin start kunde hon anställa Anna och nu är de tre i lokalen. En fjäder i hatten är årets nominering till Motalagalan inom kategorin Årets Handelspris med den fina nomineringen:

När man kommer till Complete Skincare möts man av trevlig personal och en magiskt fin salong. Isabella brinner för att ge god service, alltid med ett leende på läpparna. Hon är mycket kunnig i sin yrkesroll som hudterapeut och sätter alltid kunden i fokus. Isabella bidrar till att göra Motala till en attraktiv handelsplats och värnar om Motalahandeln genom att handla lokalt och rekommendera sina kollegor i handeln.

– Jag har gått på Motalagalan i många år och funderat på hur det skulle kännas att bli nominerad. När jag fick samtalet tidigare i höst om att jag var det fick jag rysningar i hela kroppen. Bara att vara nominerad är jättekul och jättestort för mig, berättar Bella.

Den 12 november avslöjas vem som tar hem priset och förutom Complete skincare är även Sofia & Maria i Borensberg och Motala bilpartner AB nominerade.

– Hur gick det här egentligen till? Ja när man brinner för något ger man allt. Hudvård är mitt största intresse, min passion. Jag började småskaligt genom att hyra in mig hos flera andra aktörer samtidigt. Jag har verkligen kämpat i många år och jobbat mest hela tiden. Idag är jag på en mer stabil plats och under de senaste åren har synen på hudvård också förändrats. Inte minst i Motala.

En sann centrumpatriot har talat

Kanske hade det varit ännu roligare att driva en skönhetssalong i en större stad med fler kunder funderar Bella. Samtidigt är hon väldigt mån om centrumhandeln i Motala och stolt över att vara en del av utbudet. Hon stöttar sina butiksgrannar så fort hon får chansen.

– Jag handlar aldrig på nätet för jag vill ha kvar ett levande centrum. Jag själv älskar att gå i butiker! Jag vill att det ska gå bra för alla företag här i centrum. För varenda en. Att inte shoppa något online är inte alltid lätt, men det går. Klänningen jag ska ha på mig på Motalagalan har jag köpt hos Charliz inne i Cityhuset. Just nu är vi inne i svårare tider och det är något jag har märkt av också.

Under pandemin när många jobbade hemifrån och vi inte kunde resa utomlands, la fler pengar på hemmalyx i form av hudvårdsbehandlingar berättar Bella. När vi nu är inne vad många befarar var en lågkonjunktur och orolig tid är egenlyx kanske det första man sparar in på.  

– Det är lite lugnare än det brukar vara och nu är jag rädd för att det kan bli en lite tuffare höst för oss. Jag har varit oroligare i perioder, så är det att driva företag. Samtidigt är jag väldigt driven, positiv och glad som person. Bra egenskaper när det är lite tuffare tider.

Emelie Fredriksson

Publicerad: 03 november 2022
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?