De går mot rekordår

Den pågående pandemin har tvingat oss att ändra hur vi lever på flera sätt. Många har valt att investera i sina hem, något som Colorama i Motala märkt av.

IMG_4678
 

– Vi gör vårt klart bästa år någonsin, säger ägaren Magnus Nyblom.

Under 2020 har omsättningen hittills ökat med 30 %. På Colorama har man fått ta in extrapersonal i butiken och golvläggarna är fullbelagda till i mars nästa år.
– Samtidigt är jag ödmjuk inför situationen. Covid-19 har slagit så olika mot olika verksamheter.

Färgbutiken har ökat sin omsättning sedan flera år tillbaka, men 2020 har varit annorlunda på många sätt. Aldrig tidigare har man sålt så mycket inomhusfärg och tapeter under sommaren som i år. En tidpunkt då man annars mest säljer utomhusfärg, då många passar på att måla sina fasader.
– Siffrorna i år har ju varit exceptionella, men oavsett det ser jag en ljus framtid och vill satsa. För tillfället har vi fem hantverkare, men vi är på jakt efter en eller två personer till att anställa, berättar han.

En tid att investera i hemmet

Hur kommer det sig då att så många väljer att investera i sina hem mitt under en brinnande pandemi? Magnus ser flera anledningar.
– Att vi inte har kunnat resa tror jag har skapat ett lugn hos många. Att åka utomlands har i många år varit en självklarhet. Nu när man har varit tvungen att stanna hemma har vi fått tänka om. Samtidigt har det gjort att det finns pengar att investera i hemmen.

Magnus berättar att intresset för hemmafix ökade med tv-program som ”Äntligen hemma” och ”Bygglov”.
Det var första gången som också män började intressera sig mer för hemmen, säger Magnus.

Han har själv jobbat i branschen i 30 år, och på Colorama i 12.

Jag älskar det jag gör. Det har nog mycket med att göra att man är aldrig är fullärd. Jag har inte haft en enda dag som det har känts jobbigt att gå till jobbet, berättar han.

Ta hjälp av en expert

För att möta intresset som finns erbjuder man idag ett antal experttjänster där man kan få hjälpa av utbildad personal att planera och färgsätta hemmen. En av dem är Jenny Sjögren.
–Många kommer hit till butiken för att hitta inspiration. Jag tycker att man har blivit modigare, och vi säljer allt mer färg och mönstrade tapeter, berättar hon.

Även om Colorama ekonomiskt inte har drabbats negativt av Covid-19, så har det satt käppar i hjulen för andra projekt. I våras köpte Magnus ett hus i behov av totalrenovering och tanken var att renovera det helt med hjälp av butikens expertis och produkter. Förutom att kunder kan följa resan i sociala medier hade Magnus även planer på att bjuda in till flera öppna visningar.

Tyvärr har vi inte kunnat bjuda in till fysiska visningar på grund av pandemin vilket så klart är tråkigt. Jag hoppas att vi i framtiden kan genomföra det oavsett om jag har hunnit flytta in eller inte, säger han och ler.

Publicerad: 25 november 2020
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?