Full fart på Inplastor

På rekordkort tid har Inplastor ställt om delar av sin produktion för att kunna leverera plastvisir till Region Östergötland. En minst sagt lyckad satsning då man i nuläget har order på 1,2 miljoner visir. Nu även på den internationella marknaden då ett bolag i Danmark nyligen har lagt en stororder.

Man i skjorta står framför röd vägg.

Att de företag som levererar skyddsmaterial till sjukvården går bra i dessa virustider är förstås inga konstigheter men att företag som i normala fall producerar helt andra produkter nu har ställt om och producerar skyddsmaterial är lite mer förvånande. Motalaföretaget Inplastor är ett av dessa företag. Håkan Kindström, ägare:

– Vi fick ett mail från Region Östergötlands innovationsgrupp där Eva Eriksson behövde hjälp att ta fram ett enklare visir. Vi slöjdade med lite olika material vi hade på hyllan just med tanke på att det skulle kunna vara möjligt att producera i stora volymer. Precis som vi jobbar med alla våra kunder. I dagsläget har vi levererat 500 000 visir.

För att hinna med allt så har Inplastor lagt ut monteringsjobb på de företag som har drabbats hårdast av krisen, inom restaurang- och hotellbranschen.

Hur känns det?

– Det känns förstås fantastiskt kul att vi kan styra vissa volymer så att det gör nytta för det lokala näringslivet.

Vad har varit/är den stora utmaningen?

– Att få fram material.

Hur går det med er normala produktion?

– Den rullar på nästan som vanligt, något vikande volymer från vissa kunder/marknader.

Håkan, som är en minst sagt jagad man, avslutar med:

– Vi har massor med jobb och ser det som en chans att ta oss igenom Coronakrisen på ett ok sätt.

Johanna Sjögren

Älskar att skriva om Motala och dess landsbygd, men även lokala företagshistorier. Det finns många intressanta personligheter i vår vackra kommun.

Publicerad: 08 april 2020
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?