Girlpower bakom Motalas senaste nyetablering

The Madison Square Garden GlassBar är det exotiska namnet på Motalas senaste etablering. Frontar det minst sagt spännande konceptet gör fyra tjejer och en ödmjuk man.

IMG_0907

Har man en entreprenör som älskar att arbeta och hitta på nya projekt till mor så får man förstås hjälpa till där det behövs vare sig man vill eller inte.

Frågar man Saga Vikström, dotter till Caroline Brändfeldt, så är det dock enbart positivt.
– Jag har jobbat sedan jag var liten och det är mamma som har fått mig att bli så driven. Jag har arbetat på café, i flera restauranger och nu är jag utlånad till Ica Maxis online-tjänst istället för att arbeta hos Öltappen.

Tilläggas bör att Saga endast är 18 år gammal. Nu arbetar hon dessutom på The Madison GlassBaren som verksamheten kallas på instagram. På frågan vad hon drömmer om kommer svaret blixtsnabbt:
– Jag vill bli polis!

Många funderingar angående namnet

Men just nu är det alltså arbete i glassbaren som gäller och Sagas småsystrar Ronja tretton och Ebba sju år bidrar också, var och en på sitt sätt. Det märks att det här gänget trivs i varandras sällskap och på glassbaren. Verksamheten öppnade på midsommardagen och många har redan hittat hit.

– Lite förvånande då vi inte har gjort någon som helst marknadsföring. Men vi är väderberoende, regnar det så har vi stäng, hittills har vi haft väldig tur med vädret förklarar Saga som ler lika mycket som sin mamma.

När jag lite nyfiket frågar om namnet på verksamheten; The Madison Square Garden GlassBaren, riktas samtliga blickar mot Claudius Utay, den ödmjuke mannen med gedigen erfarenhet som nämndes i ingressen:

– Man skulle ju kunna tro att vi älskar New York Rangers men det är inte konstigare än att vi tyckte att det passade med namnet då ytan är kvadratisk och vi har mycket gröna växter. Vi gillade det helt enkelt.

En skål gjord av kokosnöt fylld med smoothie och med ränder av kokos, chiafrön och nötter. En rosa blomma är placerad längst upp.

Hjälper gärna andra entreprenörer

Känslan man får när man kliver in i glassbaren är lite exotisk, här serveras inte bara smarrig glass utan även Smoothie-IceCream Coconut Bowls, som ser ut som små konstverk i sina kokosnötskal, med enbart nyttiga ingredienser. Dessa erbjuds i flera olika smaker där Sagas favorit utan tvekan är ”Snickers bowls”.

En annan lokal kändis finns representerad, Brenda Hilding från Min söta värld, Brendas produkter står fint exponerade i en liten kyldisk. Caroline påpekar vikten av samarbete:

– Vi måste hjälpas åt i Motala. Brendas produkter smakar fantastiskt och jag tycker att det är så bra att vi kan erbjuda något gott till alla allergiker.

Pandemin har försvårat etableringen på så vis att både rörmokare och elektriker har blivit sjuka och försenade vilket i sin tur har inneburit att kaffemaskinen, mjukglassmaskinen och kassan är försenade, detta till trots förklarar Caroline med ett smittande leende:

– Jag hade redan företagswish med ett av mina andra bolag, de flesta är förstående och det mesta brukar lösa sig till slut.

En oemotståndlig kombination

Bredvid det mysiga möblemanget finns en hel del väskor och necessärer till salu.

– Vi säljer saker jag tycker om och själv vill ha, framöver kommer vi även erbjuda växter av olika slag.

Glassbaren har ett magnifikt läge, precis i hamnen med utsikt över Vättern där dofterna från det klara vattnet förstärker känslan av semester och avkoppling. Så fort man har lämnat The Madison Square Garden GlassBar vill man gå tillbaka, läget och den härliga kvintetten blir helt enkelt en oemotståndlig kombination.

Johanna Sjögren

Älskar att skriva om Motala och dess landsbygd, men även lokala företagshistorier. Det finns många intressanta personligheter i vår vackra kommun.

Publicerad: 26 juni 2020
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?