Han blir årets gäst på Motala Expo!

En äkta östgöte med ett hjärta som klappar lite extra för barndomsstaden Motala. Politikerkändis och lokalrevyernas dröm med återkommande spektakulära uttalande och sitt karaktäristiska hår. Årets gäst på Motala Expo heter Lars Stjernkvist.

Backlund_justerad_tryck-101-scaled

Lars Stjernkvist är mannen som lämnade riksdagen för att kunna bo och verka för Norrköpingsbornas bästa, där han idag är kommunstyrelsens ordförande. Men hans kärlek för Motala, staden där han föddes och växte upp är fortfarande stark. Lars spontana svar gällande inbjudan att bli årets gäst på Motala Expo var:

– Jag kommer gärna! En invit till födelsestaden är liksom något av en dröminbjudan.

Som politiker har han fattat många kontroversiella beslut och har även berikat lokalrevyerna och yttrat de magiska orden: ”Om man inte engagerar revy-författare då lever man farligt”. Han var socialdemokraternas partisekreterare på Göran Perssons tid och har varit engagerad i både föreningsliv och politik sedan ungdomsåren i Motala.

Det kommer med stor sannolikhet att bli en både intressant och rolig upplevelse när Lars Stjernkvist sällar sig till den exklusiva skara som kan titulera sig ”Årets gäst på Motala Expo”.

– Risken med att bjuda in en utflyttare är att jag bara ser och pratar om det som inte längre finns kvar. Men jag lovar, jag gillar förändringen och jag tycker Motala utvecklas med en ömsint balans mellan nytt och gammalt. Hur som, jag är verkligen stolt över inbjudan att få delta i Motala Expo.

Skönsjungande konferencier på plats

Årets konferencier är artisten Magnus Bäcklund. Magnus har tidigare medverkat på den allra första versionen av Motalagalan och ska nu alltså guida besökarna från scenen på Motala Expo.

– Jag ser fram emot att få komma till Motala och vara konferencier på Motala Expo. Tror att det kommer att bli många intressanta och spännande möten. Ser speciellt fram emot att få känna Lars Stjernkvist på pulsen.

Tillväxt Motalas Johanna Sjögren projektledare för Motala Expo är nöjd med årets uppställning:

– Jag tycker att vi har fått till en bra mix och hoppas att många tar chansen att närvara när Magnus intervjuar Årets Gäst – Lars Stjernkvist. Rätt säker på att vi kan utlova många härliga skratt och anekdoter från vår Sjöstad, så missa inte lördagen den 14 mars, klockan 11!

”Årets gäst” genom tiderna 

2019 – Andreas Norlén
2018 – Niklas & Johan Orrenius
2017 – Jan Harrit
2016 – Meg Tivéus och Stefan Forsberg
2015 – Jens Spendrup
2014 – Susanne Boll
2013 – Ilmar Reepalu


Motala Expo är företagsmässan för Motala kommuns näringsliv som arrangeras av Tillväxt Motala. Årets trevligaste mötesplats för Motalas företag och alla dess kunder. Ett veckoslut fullt av inspiration, visitkortsbyten, handslag och kramar. Mässan genomförs traditionsenligt under två dagar. Fredagen har företagsinriktning och lördagen riktar sig mer mot allmänheten. 2019 års Motala Expo besöktes av nästan 7 000 personer och 130 utställare fanns på plats i Vätternrundan Arena.

Motala Expo arrangeras av Tillväxt Motala och har som övergripande syfte att skapa affärer och ett ökat nätverk för Motalas företag i syfte att stimulera tillväxt och visa upp det företagsamma Motala.

Publicerad: 23 januari 2020
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?