Iver är här!

Det är entreprenörsföretagen Candidator, DGC Solid Park och Exeo som nu tillsammans bildar Iver. Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till företag och organisationer samt till offentlig sektor.

3272512706

Motalaföretaget Exeo förvärvades i fjol av Solid Park, med säte i Västerås, och tidigare i år förvärvades Solid Park, inklusive dotterbolaget Exeo av Candidator DCG. De fem bolagen Candidator, DGC, Solid Park, Exeo och Ismotec kommer från och med idag verka under namnet Iver.  

Bolaget ska växa kraftigt på den nordiska marknaden och redan från start omsätter Iver drygt 1,5 miljarder SEK och har cirka 900 medarbetare i Sverige och Norge. Företaget utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. 

– Iver är sprunget ur fem mycket starka entreprenörskulturer där kunden alltid har varit nummer ett. I över 20 år har vi utmanat IT-jättarna med effektiva leveranser, hög servicenivå och ett personligt engagemang. Detta tar vi med oss in i Iver. Det blir alltid bäst när man känner varandra. Därför kommer vi – även nu när vi nu blir större – organisera oss på ett sätt som ger den bästa kundupplevelsen. Bara genom nära relationer kan vi få förståelse för kundens verksamhet och genom våra lösningar hjälpa kunden att nå sin fulla potential, säger Åsa Arvidsson, vd på Iver.

De företag som idag är Iver har alla vuxit genom att skapa kundvärde. Med ödmjukheten kvar från att ha varit mindre, till den styrka som det innebär att vara stor, skiljer sig Iver från branschens övriga aktörer. En väsentligt större storlek och kompetens innebär bland annat att Iver kan komplettera sitt erbjudande med nya affärsområden för högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling.

Allt sammantaget kommer Iver bli en mer komplett IT-partner för kunder som värdesätter tillgänglighet, säkerhet och innovation, säger man i ett  pressmeddelande

Magnus Larsson, Iver i Motala till vänster
Magnus Larsson, Iver i Motala & Johan Åkerlund, Iver Västerås till höger.

Magnus Larsson är ivrig över förändringen. 

– Vi jobbar för fullt med organisationen och att lära känna varandra – och skapa kontaktytor inom Iver. Jag kommer fortsätta jobba för vår fortsatta utveckling i regionen med målet att utveckla och växa oss ännu starkare. Det är inspirerande med denna nya konstellation där så många duktiga kollegor kommer ihop under gemensam flagg och kan ta nästa steg i vår resa tillsammans inom it branschen. IT blir ju mer och mer vital del av alla organisationers verksamhet och det finns mycket som är spännande att se fram emot. Riktigt roligt!

Namnbytet till Iver sker officiellt 16:00 den 23 maj 2019 och omfattar Candidator, DGC, Solid Park, Exeo och Ismotec. Under en övergångsperiod kommer de tidigare namnen att fasas ut. 

 

Publicerad: 23 maj 2019
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?