Låt dina gamla skor få flytta in i en ny garderob

Utifrån målet att inga skor ska bli till avfall i ett för tidigt skede, samt uppmana till ett mer hållbart synsätt på skors användning, har Scorett introducerat skoinlämningsboxar i alla sina butiker, och du hittar förstås en inlämningsbox i Gallerian. Nu finns det ingen anledning att låta dina skor stå oanvända i garderoben.

Kvinna i lila tröja lägger ett par skor i en låda med texten "Shoe Reuse".

Satsningen är en del av Scoretts hållbarhetskoncept SHOE REUSE. Genom SHOE REUSE vill Scorett uppmana kunderna att skänka de skor man inte längre vill ha, snarare än att låta dem stå oanvända i garderoben, så att de kan få ge glädje till någon annan.

Så här gör du för att lämna in skor:
  1. Torka av och samla ihop de skor du inte längre använder. Scorett tar emot både dam- herr och barnskor, från alla varumären, med förutsättningen att de är i brukbart skick – någon annan ska kunna ha glädje av dina skor.
  2. Ta med dig dina skor in i valfri Scorettbutik och lämna dessa i SHOE REUSE-boxen, meddela personalen i butiken att du lämnar in dessa.
  3. Som tack får du en värdecheck med 10% rabatt på nästa par skor.

Detta händer med dina inlämnade skor:

Efter att du lämnat skorna hos oss har de två alternativa vägar att vandra. Dina skor kan skänkas vidare till någon av Scoretts samarbetspartner, biståndsorganisationen Human Bridge, som i sin tur ser till att dina skor går vidare till behövande via sina olika biståndsprojekt. Skor som är i fint skick ges kärlek och omtanke av vår egna skomakare på huvudkontoret i Varberg. De putsas, fräschas upp och lagas vid behov, för att sedan gå till försäljning via andrahandskonceptet REUSE.

Kort om Human Bridge

Human Bridge är en materialbiståndsorganisation med bistånd, miljö och sociala insatser som kärnområden. Genom samarbetet med Scorettgruppen säkerställer organisationen att de skor som skänks delas ut och kommer till nytta för behövande. Human Bridge skapades år 2001 genom att samordna materialbiståndsavdelningarna inom de två svenska biståndsorganisationerna Läkarmissionen och Erikshjälpen.

Kort om REUSE

REUSE är ett återanvändningsprogram förvärvat av Scorettgruppen. Produktlinjen består av fullt användbara andrahandsskor som rengörs, putsas upp, impregneras samt lagas vid behov av Scorettgruppens egen skomakare, för att sedan säljas exklusivt online på scorett.se.

Publicerad: 05 november 2019
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?