Linda Bengtzing gästar årets Motalagala

Allkonstnären Linda Bengtzing, kanske mest känd från Melodifestivalen uppträder på årets Motalagala. Sprakande energi från artisten som härjat runt i Varamon i unga år och som alltid ger allt utlovas.

Linda_Bengtzing

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Motalagalan.

Jag har bara härliga minnen från Motalapubliken sedan tidigare, och just nu är man ju extra peppad på att få komma ut och spela igen efter ett och ett halvt år i någon form av isolation. 

Linda Bengtzing, som faktiskt gjorde sin allra första spelning med eget band just här i Motala, har levererat hits som ”Alla flickor”, ”Jag ljuger så bra” och den kanske mest kända: ”Värsta schlagern”. I Melodifestivalen har hon rönt stora framgångar då svenska folket röstade henne till final både 2005 och 2006. Dessutom stod hon för 2007 års bästsäljande svenska singel med ”Värsta schlagern” och fick en Grammis-nominering för debutalbumet ”Ingenting att förlora”.

Tio år gammal gav Linda Bengtzing ut sin första kassett med egna låtar. Året därpå segrade hon i Bert Karlssons artisttävling på Skara Sommarland, vilket ledde till det första skivkontraktet och karriärvalet var ett faktum. Den 13 november förgyller hon Motalagalan med sin guldglans.

Publicerad: 08 november 2021
Senast uppdaterad: 08 november 2021

Hittar du inte vad du söker?