Handelsgruppen Motala Centrum

En positiv framtidstro spiller av sig på alla. Ju fler vi blir som jobbar tillsammans, desto starkare blir bilden av ett levande centrum, en plats att besöka och investera i.

Motala centrums handelsgrupp drivs av Tillväxt Motala och finansieras av medlemmar i handelsgruppen. Vill du bli medlem? Kontakta projektledare Lotta Bengtsson på lotta.bengtsson@tillvaxtmotala.se

Det som stärker centrum stärker din verksamhet

Just nu arbetar Tillväxt Motala och Motala kommun aktivt tillsammans med fastighetsägarna i centrum för att få en mer levande stadskärna. Motala centrums handelsgrupp bevakar dina intressen och som medlem håller vi dig informerad och uppdaterad om vad som händer.
Ensam är inte stark och gemensamt jobbar vi för att fler aktörer ska bidra till ett levande centrum. En stadskärna som är snygg, trygg och full av liv.

Nätverk och aktiviteter

Varje år arrangerar gruppen fyra nät­verks­möten, där vi får möjlighet att träffas och ställa frågor till tjänstemän från kommunen och berörda politiker. Gruppen arrangerar även ett flertal aktiviteter i anslutning till centrum; Stadens hjältar, Äggjakten, Vårkalaset, Lilla Stadsloppet, Julmarknad och mycket mer. Aktiviteterna planeras årsvis och som medlem får du ta del av och påverka kalendern, för att bättre kunna planera för ökad merförsäljning under dessa aktiviteter.

Gemensam marknadsföring ger större spridning

Motala centrums Facebook- och Instagramkonton har idag en stor skara med trogna och aktiva följare. Kanalerna växer stadigt och vi ser till att vara aktiva och vi publicerar idag 2–3 inlägg per kanal och vecka. Vi ger våra följare inlägg med inspiration kopplade till butikernas utbud, tips och trix varvat med tävlingar. Dessa inlägg sprids även med betald räck­vidd, kopplade till valda akti­viteter. Målet är att skapa engagemang, interaktion och ökat intresse för att handla lokalt. Som medlem finns även möjlighet att sprida eget material.

Motala centrums handelsgrupp driver även kampanjen ”Tack för att du handlar lokalt” där vi med aktiviteter och marknadsmaterial upplyser allmänheten om vikten att stärka den lokala handeln. Som medlem får du ta del av materialet.

Sjöstadskortet

I medlemskapet ingår anslutning till Sjöstadskortet. Presentkortet togs fram av Tillväxt Motala, som en del av ett paket för att stötta den lokala handeln under covid-19. Sedan dess har det sålts kort för mer än 15 miljoner kronor!

Kortet är digitalt och kan beställas av företag och privat­personer via den kostnadsfria appen Cardskipper. Presentkortet skickas ut via sms eller mejl. Vill kunden ha ett fysiskt gåvobevis, finns det att tillhandahålla i ett flertal butiker eller hos oss på Tillväxt Motala.

Medlemsförmåner

 • Exponering i sociala medier med organisk och betald räckvidd.
 • Exponering på motalacentrum.se
 • Att vara en del av utvecklingen av Motala centrum.
 • Stöd, support och guidning i företagsfrågor.
 • Morgonmöten med kommun och politiker.
 • Kostnadsfri anslutning till Motalas lokala, digitala presentkort Sjöstadskortet (1000 kr/år).
 • Aktuell information om Motalas näringsliv och utveckling.
 • Möjlighet att delta på externa mässor och evenemang.

Kostnad för medlemskapet

Beroende på antal anställda
 • 0-1 anställda: 2 000 kr/år
 • 2-3 anställda: 4 000 kr/år
 • 4–5 anställda: 6 000 kr/år
 • 5–9 anställda: 10 000 kr/år
 • 10 eller fler anställda: 15 000 kr/år.

Hittar du inte vad du söker?