Niklasblomman – Motalas senaste nytillskott

En helt ny blomsteraffär slog i helgen upp portarna på Södra Allén 5. Det känns förstås extra välkommet i dessa dystra tider. Man blir minst sagt nyfiken på vilka som står bakom satsningen.

Niklasblomman_2

Paret heter Oratai Meao och Niklas Knutsson. Niklas har tidigare drivit Viblomman och tanken var nu att arbeta med projekteringsarbeten inom trädgård. Men som så ofta leder en sak till något annat och när det visade sig att en ledig lokal var större än man räknat med så blev man med blomsterbutik också.

– Ja när jag och min fru fick förfrågan om att dra igång något nytt så ledde det till slut till att min fru startade ett företag som vi nu driver tillsammans.

Hur gick öppningen?

– Öppningen gick över förväntan! Jättekul i dessa tider. Så många positiva kunder. Många sade att de saknade en liten och personlig butik som var nära centrum. Alla kunder som kom respekterade rekommendationerna för att förhindra smittspridning och höll avstånd till varandra. Vi kunde inte ha önskat oss en bättre start!

Har ni någon strategi gällande att möta upp de märkliga tider vi lever i?

– Ja, vi kan erbjuda gratis hemkörning vid beställning inom stadskärnan till de som är i riskzonen. Men vi har även bud till de övriga till en liten kostnad.

Har ni någon uppmaning till Motalaborna?

– Jag vill uppmana Motalaborna att besöka oss med tillförsikt och använda sunt förnuft, det är viktigt i dessa tider. Känner du dig krasslig men vill pyssla med blommor hemma så ring oss så löser vi hemleverans. Vi kan även ordna så att du kan hämta din beställning utanför dörren, så slipper du gå in i butiken och möta andra kunder. I dessa fall kan betalning ske via Swish, för minskad risk för smittspridning.

Sprid lite glädje, köp blommor, för vem blir inte glad av det?

Johanna Sjögren

Älskar att skriva om Motala och dess landsbygd, men även lokala företagshistorier. Det finns många intressanta personligheter i vår vackra kommun.

Publicerad: 09 april 2020
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?