Nyöppning av Östenssons i Verkstan

Under vecka 34 stängde Östenssons tillfälligt sin butik på Verkstadstorget för att påbörja en totalrenovering. En satsning som innebär att butiken blir som ny då i princip allt har moderniserats för att tillmötesgå kundernas förväntningar.

Frukt-och-gront

– Vi har länge velat renovera vår butik i Verkstan för att kunna ta emot och tillgodose ett ökat kundunderlag samt ökad efterfrågan på vissa tjänster, exempelvis delidisk, säger Anders Lindblom, VD på Östenssons.

Renoveringen är den första i sitt slag sedan det nya samarbetet med Hemköp trädde i kraft 1 september. Ett samarbete som medför nya tekniska hjälpmedel såsom exempelvis självutcheckningskassor.

– I butiken har vi inte bara bytt ut golv, väggar och inredning, vi har även lyssnat på våra kunder när det gäller sortiment och möjligheten att snabbare kunna genomföra sitt köp. Tack vare det nya samarbetet med Hemköp har vi fått tillgång till värdefull teknisk utveckling och kan nu erbjuda bland annat självutcheckningskassor, digitala kvitton med mera, säger Anders Lindblom.

Den ”nya” butiken slår upp portarna på fredag 4/10 kl. 07.00 och förväntningarna på butiken har varit stora från kunder som stundom har bankat på entrén under ombyggnaden och ställt nyfikna frågor.

– Eftersom vi är en lokal butik har vi självklart många stamkunder som saknar sin hemmabutik. Vi har under resans gång levererat filmer från renoveringen på vår Facebooksida för att stilla nyfikenheten och delge de spännande nyheterna som är på gång. Just nu färdigställer personalen och entreprenörerna det sista i butiken och vi hoppas på ett glatt mottagande på fredag morgon, avslutar Anders Lindblom.

Publicerad: 03 oktober 2019
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?