Om kärleken till bakning och livet i stort

Försäljningschef om dagarna, e-handelsentreprenör om kvällarna. Anna Nyblin-Bruman, smålänningen som i somras flyttade till Motala, gjorde drömmen till verklighet. 16 november släpper hon sin bok ”Mammas recept, om kärleken till bakning och livet i stort”.

PRINT_MammasRecept_framsida

Bokidéen, som resulterat i boken Mammas recept, har sitt ursprung i kärleken att baka. Som ung bakade Anna mycket med sin mamma, och stunderna innehöll förutom ägg, mjölk och mjöl också fina berättelser om hennes mammas liv.

– Mina minnen med mamma är kopplade mycket till bakning, berättar Anna.

Anna fortsätter att berätta om alla de minnen som hon har kopplade till bakningen, och att hon en dag fick en tanke att hon inte kan vara ensam om att ha alla dessa fina minnen och berättelser.
– Jag vet att jag tänkte; jag är inte ensam om detta, vilka fler historier finns det?

Kärlek och bakning

Idén till Mammas recept började växa fram. Nu står den färdiga boken snart klar för lansering, och bokrelease med tillhörande event blir det redan den 16 november på Grepstad Gårdsbutik. Det blir allra första gången som man kan bläddra i boken, som är fylld med kvinnoporträtt och kvinnornas egna recept.

– Mammas recept är på många sätt en klassisk kokbok, som kan leva länge, men samtidig bär den på otroligt mycket historia. Jag kan lova att den bjuder på känslosamma, ömmade och öppenhjärtliga historier – men också mycket lycka, berättar Anna.

Sommartårta gjord i långpanna serverad med grädde och färska jordgubbar i lummig miljö
Sommartårta med maräng och färska jordgubbar. Från boken Mammas recept. Foto av Finu.

Med hjälp av egenförlaget Vulkan och två fotografer har Anna roddat i allt från bokidé och produktfotografering till layout och lansering, berättar hon med ett leende. Anna verkar nöjd med beslutet att vara involverad i alla delar.

– Det är klart att vissa grejer känns övermäktigt svåra ibland, men det är också väldigt roligt. Man lär sig på vägen, säger Anna.

Men Anna lanserar inte bara en bok. Redan nu står webshoppen med samma namn klar, där såklart boken kommer finns till försäljning men också bakattiraljer och köksinredning. För livet i köket, helt enkelt.

Men, att vara e-handelsentreprenör är inte alltid helt lätt. Man skulle kunna kategorisera in utmaningarna hon stött på i två delar, berättar Anna. Hon menar att det är en utmaning att för första gången vara ett företag. Vad gör man, och hur gör man? Den andra delen, e-handeln, bjuder på helt andra utmaningar. Frågor som lagerhållning, drop-shipping eller inte, och såklart marknadsföring. Ja, det menar Anna inte är helt enkelt.

– Det går åt många timmar! Jag har gått på en del nitar och fått göra om för att göra rätt. Men som med allt annat så blir man vassare med tidens gång. Man får lära sig att inte bli stressad när det inte går vägen med en gång, fortsätter Anna.

Bild på tårta med chokladkräm och toppad med en kompott av sommarbär

Releasefest på Grepstad gård

Lördagen den 16 november är det alltså äntligen dags för lanseringsevent på Grepstad Gårdbutik. Då bjuds det in till mingel och cupcakedekorering för föräldrar och barn mellan 12-15.

– Jag hoppas såklart att vi får tillfälle att prata om boken, om kärleken till bakning men framförallt inspirera att göra saker i köket med sina barn. För det spelar roll.

Publicerad: 07 november 2019
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?