Skill möter Skill

I Motala finns inte bra en utan två företag som heter Skill. Vi beslöt oss för att träffa företagen för att bena ut vad de jobbar med och om det händer att folk blandar ihop dem.

Skill möter Skill_korr

Skill Motala och Skill Scandinavia är båda verksamma i Motala men inom helt olika områden. Det enda företaget är döpt efter det engelska ordet för förmåga/kompetens, och det andra är taget efter huvudmännens efternamn.

Vi stämde träff med Gustav Skill från Skill Motala och Maria Hasselgren-Lundberg från Skill Scandinavia för att se hur mycket kan de om varandra och om de brukar blandas ihop.

Har ni koll på vad er namne jobbar med?
Mia:
Jag har sett era bilar Gustav, jag tror ni jobbar med någon form av underhåll. Kanske portar? El?
Gustav: Mia jobbar med bemanning och rekrytering. Nu kan man säga att jag fuskat lite för jag har faktiskt varit i kontakt med Skill i en rekryteringsfråga. Just att vi delar samma namn var nog det som gjorde att jag hörde av mig till Skill, jag var nyfiken.

Var det rätt svar?
Mia:
Jo men Gustav har rätt, men vi gör en hel del annat också. Skill jobbar även med utbildning och kompetensförsörjning långsiktigt. Vi ägs utav många av Östergötlands största industrier, bland annat Saab, Cloetta och Holms. Den vinst vi gör återinvesteras i branschen i olika projekt där vi försöker få barn och unga intresserade av teknik och industri vilket är ett fantastiskt roligt uppdrag!
Gustav: Ja men delvis, vi jobbar med hissar och portar, både när det kommer till montering, installation och service. En del kanske tror att vårt jobb är säsongsbetonat men vi har upplevt ett sjukt högt tryck i kanske 4-5 år nu året om. Garageinstallationer jobbar vi främst med i närområdet, hissdelen kan man säga att vi jobbar med över hela världen. Men 90% av marknaden är i Skandinavien.  

Händer det ofta att folk blandar ihop era företag?
Gustav:
Det har faktiskt hänt att folk har kommit in till oss för att söka ett truckjobb på BT. Det är inte jätteofta, men det har hänt.
Mia: Jag har inte varit med om någon hopblandning, men däremot har jag fått många frågor från personer som har koll på att det finns två Skill. Jag tror till och med att skyltarna sitter bredvid varandra i simhallen.

Brukar ni få varandras post?
Gustav:
Jo men det har faktiskt hänt att vi har fått en faktura som vi inte har känt igen!
Mia: Jag har nog aldrig fått det, men det kan hända att de som jobbar med fakturor centralt har varit med om det. Den posten ser ju aldrig jag.

Det har blivit dags att ta reda på hur lika eller olika Skill och Skill är!


 GustavMia
Sommarbad eller vinterbadSommarbadVinterbad
Båt eller SUPBåtSUP
Frukostmingel eller AWAWAW
Lustigkurre eller problemlösareProblemlösareProblemlösare
Hemmamys eller äventyrBåda!Äventyr

Publicerad: 24 maj 2022
Senast uppdaterad: 18 september 2023

Hittar du inte vad du söker?