Turistinformationen tillbaka i hamnen

Nu är det klart att Motalas sommaröppna turistinformation flyttar tillbaka till hamnen, närmare bestämt till Göta kanalbolags hus.

Det stora gula kanalbolagshuset i Motala hamn syns intill en blå himmel och båten Kung Sverker.

Fram till 2017 huserade Motalas turistinformation i det stora gula huset i Motala hamn där Göta kanalbolag har sitt huvudkontor. Efter att ha hållit till på andra platser, varav de senaste två åren på Stora torget, kommer turistinformationen sommaren 2024 att flytta tillbaka till hamnen igen.

– Det känns jättebra, som att komma hem, säger Pia Axelsson, turism- och besöksnäringsutvecklare på Tillväxt Motala.

Turistinformationen öppnar för säsongen under cykelveckan i juni och håller sedan öppet alla dagar till mitten av augusti. Den bemannas av sommarpersonal samt personal från Tillväxt Motala.

– Hamnen är en naturlig mötesplats, speciellt under sommaren. Och att finnas på plats tillsammans med Göta kanalbolag i hamnen, där man kan hjälpa både kanalfarare och andra besökare, är verkligen en vinst, säger Pia Axelsson och fortsätter:

– Turistinformationen får i och med detta även en större yta att exponera material och besöksmål på, vi kan på ett lättare sätt synliggöra större evenemang och annan information från aktörerna.

Publicerad: 05 april 2024
Senast uppdaterad: 05 april 2024

Hittar du inte vad du söker?