Upplev Motala med en Motalabo

Global Greeters är ett globalt nätverk som vill dela med sig av sin kärlek för sin plats på jorden. I Motala finns ett antal Greeters som står redo att möta besökare från världen över – för att visa sitt Motala. Upplev Motala, som en Motalabo – helt enkelt.

IMG_7659

En Greeter tar besökare runt i kommunen ett par timmar, berättar om sina ”smultronställen” och ger en personlig introduktion till platsen. Ett slags kostnadsfritt värdskap!

– För mig känns det naturligt, berättar Karin Frisell om varför hon idag är en av Motalas Greeters.

En stor del av Karins drivkraft ligger i mötet med nya människor. Tycker du om att träffa nya människor samt gärna delar med dig av dina bästa platser i kommunen då blir detta möte inte annorlunda mot att träffa en bekant och visa dina favoritställen.

– Jag är nyfiken på människor och dom här mötena ger mig enormt mycket, säger Karin. Som när jag träffade ett fantastiskt par från Australien, vilka jag förstås aldrig skulle ha stött på om det inte vore för mitt engagemang som Greeter.

Karin fick av det australienska paret bland annat veta att man i Sydney idag har över 200 Greeters, och att konceptet att träffa en lokalbo är otroligt vanligt.

Möt en Motalabo med liknande intressen

Som Greeter skapar man sin egen profil på Greeters webbplats. Där checkar man bl.a av vilka intresseområden man gillar, för att matchning med besökare ska bli så givande som möjligt.

– Jag är faktiskt intresserad av det mesta säger Karin men jag har trädgård och odling som huvudintresse.

Vill man som besökare boka en Greeter gör man det på samma webbplats.

Sjönära upplevelser i Motala

Upptäck din hemstad ur en annan synvinkel

Att vara Greeter innebär också att man/du har anledning att upptäcka allt som finns att uppleva på hemmaplan.

– En strålande vinterdag eller en så’n där fantastisk sommarkväll går ju saker och ting av sig själv. Andra gånger får man vara mer kreativ. Det är lätt att glömma att vi bor på en fantastisk plats även när vädret är lite grått och trist. Motala har ju massor att erbjuda! säger Karin.

Motala Greeters är värdar som vill dela med sig av sin kärlek för sin kommun på ett entusiastiskt och välkomnande sätt. En Greeter tar dig runt i kommunen ett par timmar för att du ska uppleva Motala på ett lite annorlunda sätt. För familjer, vänner eller resande på egen hand är detta en fantastisk upplevelse!

Genom att boka en Greeter kommer du att upptäcka hörn av kommunen och fantastiska platser du kanske annars inte skulle upptäcka, kanske också lite mer udda besöksmål och restauranger. Varje tur är en personlig och unik upplevelse, som är individuellt anpassad för det du är intresserad av.

Publicerad: 28 mars 2019
Senast uppdaterad: 24 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?