Vem har Motala kommuns häftigaste hem 2022?

Äntligen kan vi presentera våra tre finalister i tävlingen Motala kommuns häftigaste hem 2022! Är det huset intill Motala ström frontat av en dinosaurie, lantidyllen granne med sjön Boren utanför Borensberg eller det nybyggda huset med utsikt över Göta kanals inlopp?

Tre hus

I samband med Motala Expo utlyste nätverket Livet i Motala årets jakt på Motala kommuns häftigaste hem. Flertalet ansökningar inkom och efter noggrant övervägande valdes tre finalister ut som vi nu har äran att presentera.

– Precis som fjolårets finalister består även årets av tre vitt skilda hem. Från lantidyll till maxat stadsboende men de har alla en gemensam nämnare, närheten till vatten, säger Johanna Sjögren projektledare på Tillväxt Motala.

Förra årets tävling vanns av Annelie och Leif Lindgrens hus vid Vätterns strand i Varamon. Paret som flyttade till Motala från Stockholm för några år sedan är överens om att de har förverkligat sin dröm.

– Vår kommun har så många fantastiska platser och vi anser att denna tävling är ett perfekt sätt att visa upp det på. Det är väldigt lätt att bli hemmablind, hur vackert man än bor, säger Johanna.

Det här är årets finalister

Borensvägen
Från en kontinent till en annan. Efter tre års distansförhållande hittade Annie Thorén huset som fick hennes pojkvän Jeff att flytta till Sverige. I dag bor de i sitt drömhem med utsikt över sjön Boren och granne med Göta kanal.

Johannesbergsgatan
Älvar har alltid givit upphov till samhällen. Till en början betydde de strida forsarna vatten och mat, senare kraft som kunde driva kvarnar och sågar. Idag är det framför allt lugnet intill Motala ström som får lorden Mark Henriksson att trivas.

Haget
För Anna Hall har livskvaliteten förbättrats under de år som hon har bott på den vackra gården Haget intill Borens strand. Huset har en egen allé, gott om yta och flera hagar. På baksidan breder Boren ut sig, sjön som är en del av Göta kanal och brytpunkten mellan östgötaslätten i söder och skogsbygden i norr.

Vem som vinner avgör allmänheten genom en omröstning. Omröstningen pågår fram till den 13 november. Här kan ni läsa mer om finalisterna >>

Fakta

Livet i Motala är ett nätverk som med gemensamma krafter arbetar för att marknadsföra Motala som bostadsort. Målet är ökad inflyttning samt att snabba på flyttkarusellen i kommunen. Nätverket består av husbyggare, fastighetsägare, mäklare och banker samt Motala kommun.

Nätverket bidrar dessutom till ökad samverkan mellan kommun och näringsliv, där man från kommunens sida nyttjar branschens gedigna kunskap och företagen får ta del av vad som är på gång i ett tidigt skede.

För mer info kontakta:
Johanna Sjögren, projektledare för Livet i Motala, Tillväxt Motala
Mail: johanna.sjogren@tillvaxtmotala.se
Mobil: 073 – 027 51 57

Vi förmedlar gärna kontaktuppgifter till våra finalister om ni är intresserade av att ta pulsen på de hem som kommer att koras till Motala kommuns häftigaste hem 2022.

Publicerad: 24 oktober 2022
Senast uppdaterad: 24 oktober 2022

Hittar du inte vad du söker?