Vem har Motala kommuns häftigaste hem?

Nu börjar jakten på Motala kommuns häftigaste hem 2022. Från Tjällmo till Fågelsta, vem har Motalas bästa boende? Förra året när tävlingen arrangerades var det Annelie och Leif Lindgrens hus i Bromma som rodde hem titeln.

Motalahamn2021_JRaerial_mindre

I natursköna Motala är chansen stor att hitta sitt drömboende. Med över 160 sjöar i kommuner finns det goda möjligheter att bo sjönära, här finns lummiga naturområden centralt i staden såväl som mängder av naturrika områden bara några kilometer bort.

– Allt fler börjar även få upp ögonen för kommunens landsbygdspärlor: Nykyrka, Karlsby och Godegård för att nämna några. Och Borensbergs dragningskraft med läget intill Göta kanal och mysiga småstadsliv lockar allt fler. Samhällets bostadsmarknad är sannerligen het, säger Johanna Sjögren på Tillväxt Motala som nu arrangerar tävlingen Motala kommuns häftigaste hem för andra gången.

Bakom tävlingen står nätverket Livet i Motala som samlar husbyggare, fastighetsägare, mäklare och banker verksamma i Motala.

Så går tävlingen till

Fram till den 15 augusti kan man nominera sitt eller en bekants hem till Motala kommuns häftigaste hem genom att skicka in en anmälan via mejl. Därefter kommer en jury välja ut tre finalister där allmänhetens sedan får rösta fram sin favorit. Finalisterna tävlar förutom om äran, även om fina vinster från Colorama, Connys Skog & Trädgård och Bonnie Deluxe.

– Fördelarna med tävlingen Motala kommuns häftigaste hem är många. Förra året fick tusentals svenskar upp ögonen för Motala genom den här tävlingen. Finalisternas reportage spreds brett över Sverige med hjälp av sociala medier. När vi tittade på hur väl kampanjen togs emot blev vi faktiskt lite chockade, siffrorna var lika höga som bostadsannonser vilket är det innehåll som tenderar att locka till mest interaktion på sociala medier, berättar Johanna.

Förutom att tävlingen lockade en ny publik att läsa om Motala som bostadskommun, ger det också en fin möjlighet att sprida stolthet bland kommunens innevånare.

– Det är lätt att bli hemmablind men vi ska skatta oss lyckliga som bor i en sådan vacker kommun som Motala. Vätterns klara vatten är unikt och här finns massor av härliga upplevelser att ta del av vinter som sommar. Vatten kan man nyttja året om och alla vackra naturreservat erbjuder nya sinnesintryck och upplevelser varje årstid!

Förra årets vinnare

Förra året valdes tre finalister ut bland en mängd nomineringar som skickades in via mail; Övra lid 1, ett hus som ligger granne med Övralid, bullerbyhemmet på Ångströmsgatan i Gamla Motala verkstad och tvillinghusen på Midsommarvägen precis vid Varamon strand. Tre olika lägen, tre olika, lika fantastiska hem. Vinnaren röstades fram av allmänheten och Motala kommuns häftigaste hem 2021 blev Annelie och Leif Lindgrens hus vid Varamon.

Paret som flyttade till Motala från Stockholm för några år sedan är överens om att de har förverkligat sin dröm och på frågan om varför de har Motalas häftigaste hem svarar de.

– Framför allt är det läget. Att bo så här nära vattnet, i princip på stranden. Ett vatten som är väldigt klart också, du ser liksom sandens kurvor många meter ut.  Här får vi en kombination av mycket, vi har naturen runt hörnet och men samtidigt en stadskärna inte många minuter bort, säger Leif.

–  För oss är det absolut möjligheten att bo så nära vatten. Bara att höra ljudet av det. Fina dagar är solen uppe hela dagen, det finns inget som skymmer den eller är i vägen. Under regnoväder kan det kännas som vi är nära jordens undergång med alla ljud och hur vattnet piskar. Också det har sin tjusning. Det är svårt att bara säga en sak, men naturupplevelsen är absolut en stor del. Här är vi ett med naturen, svarar Annelie.

Fakta

Livet i Motala är ett nätverk som med gemensamma krafter arbetar för att marknadsföra Motala som bostadsort. Målet är ökad inflyttning samt att snabba på flyttkarusellen i Motala. Nätverket består av husbyggare, fastighetsägare, Motala kommun, mäklare och banker. Nätverket bidrar dessutom till ökad samverkan mellan kommun och näringsliv, där man från kommunens sida nyttjar branschens gedigna kunskap och företagen får ta del av vad som är på gång i ett tidigt skede.

Läs mer om tävlingen och anmäl er här >>

Publicerad: 01 juni 2022
Senast uppdaterad: 01 juni 2022

Hittar du inte vad du söker?