Årets pristagare på Motalagalan 2019!

Höstens festligaste kväll har precis passerat! Kvällen då entreprenörer, hjältar och förebilder glänser i strålkastarljuset och vinnare hyllas. Motalagalan arrangerades i lördags för sjunde gången i en galaförvandlad multihall. 

Vinnare_Motalagalan-2019

Nio nya pristagare fick njuta av välförtjänt framgång och hyllades av de drygt 500 gästerna på plats. För första gången delades ”Årets Hållbarhetspris” ut av Svensk Plaståtervinning vilket tilldelades Emanuelssons Transport för sitt tydliga miljöengagemang.

Det var många rörda pristagare som njöt av en riktigt festlig kväll. Barbados rockade på scen, ett av Sveriges mest populära band som förutom sina egna hits framförde en hel hitkavalkad. Konferencier Stefan Odelberg som premiärledde Motalagalan galant bidrog med en hel del humoristiska inslag.

Gästartisterna Sarah Lundin och Ana Imraa glänste rejält.

– Jag tror jag talar för de flesta när jag säger att kvällen blev precis så fantastisk som vi hoppades och har arbetat hårt för. Många glada gäster, fina hyllningar av pristagarna, god mat, härlig underhållning och festlig stämning! Precis det som Motalagalan handlar om -att under festliga former umgås och hylla goda förebilder säger Christina Gyberg, projektledare för Motalagalan.

Företagarnas hederspris, det pris som inte har några förhandsnominerade, gick i år till Andreas Norlén, Sveriges riksdags talman med motiveringen:

Vinnaren av Företagarnas hederspris 2019 är ett strålande exempel på att drivkraft och kompetens tillsammans med en stor portion ödmjukhet kan leda till framgång. Att plötsligt ställas inför oanade utmaningar och hantera dessa på ett ansvarsfullt och vinnande sätt kräver stort mod och en kunskap utöver det vanliga. Uppväxten i en entreprenörsfamilj har säkerligen bidragit till att årets pristagare har klarat detta med glans om än på något slingriga vägar. Vinnaren har gjort en fantastisk resa och den har bara börjat.

”Årets marknadsförare” delades ut av Tillväxt Motala till:
Erikshjälpen Motala

”Årets Innovation” delades ut av Motala kommun till:
Motala bibliotek med DigidelCenter

”Årets turismpris” delades ut av Göta kanalbolag AB till:
Svecia Travels

”Årets Idrottsprestation” delades ut av Vätternrundan till:
Johanna Eriksson

”Årets ledare” delades ut av Skill, OnePartnerGroup och Unik Resurs till:
Carina Eriksson, McDonalds

”Årets Hållbarhetspris” delades ut av Svensk Plaståtervinning till:
Emanuelssons Transport

”Årets Handelspris” delades ut av Bostadsstiftelsen Platen, Mannersons Fastighets AB och Lövgrens Fastigheter AB till:
Emma Filipsson, Dream Designs i Motala

”Årets Motalaförebild” delades ut av MVT, som har haft omröstning i egna kanaler, till
Therese Lundqvist, Julänglar

Publicerad: 11 november 2019
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?