Årets pristagare på Motalagalan 2021!

Höstens festligaste kväll har precis passerat! Kvällen då entreprenörer, hjältar och förebilder glänser i strålkastarljuset och vinnare hyllas. Motalagalan arrangerades i lördags, efter ett års uppehåll, för åttonde gången i en galaförvandlad Vätternrundan Arena.

Årets_vinnare_2021

Tio nya pristagare fick njuta av välförtjänt framgång och hyllades av de 500 gästerna. För första gången delades ”Årets Energipris” ut av Motala Energi vilket tilldelades Linda Oskarsson på Bonnie deLuxe för det energiknippe hon är som dessutom sprider en positiv bild av Motala. Många välförtjänta och rörda pristagare njöt av en riktigt festlig kväll.

Sisters of soul bjöd på en färgsprakande show och gästartisten Linda Bengtzing bidrog till riktig feststämning. Konferencier för andra gången var Stefan Odelberg som satte en magisk touch på årets Motalagalan och dessutom bidrog med en hel del humoristiska inslag. Motala kammarkör bjöd dessutom på stämningsfull skönsång utanför festlokalen, ett mycket uppskattat inslag.

Vilken Motalagala vi fick vara med om! Förväntningarna var höga inför den efterlängtade festkvällen, säger Tillväxt Motalas Christina Gyberg, projektledare för Motalagalan.

Men efter alla glada tillrop och positiva kommentarer från många gäster vågar jag säga att kvällen med fantastisk mat, medryckande underhållning och rörda pristagare infriade förväntningarna. Precis det vi hoppades på och har arbetat hårt för. En lysande afton i novembermörkret helt enligt Motalagalans syfte; att under festliga former umgås och hylla goda förebilder, fortsätter hon.

Företagarnas hederspris, det pris som inte har några förhandsnominerade gick i år till Jan Harrit, Lalandia A/S med motiveringen:

Företagarnas Hederspris 2021 går till en person som representerar en satsning i Motala kommun som kommer att generera en utveckling vi ännu inte har förstått vidden av. Trots otaliga utmaningar och hinder på vägen står beslutet och arbetet med investeringen fast. Det krävs ett oerhört stort tålamod och en uthållighet, något som är en garanti för ansvarsfullt företagande. Den här personen kommer att sätta Motala på turistkartan för evig framtid.

Övriga pristagare:

”Årets marknadsförare” delades ut av Tillväxt Motala till:
Camarda

”Årets Innovation” näringsliv delades ut av Motala kommun till:
Cardskipper

”Årets Innovation” ideell sektor delades ut av Motala kommun till:
Suumad

”Årets turismpris” delades ut av AB Göta kanalbolag till:
Motala Kanaltrafik AB M/S Kung Sverker

”Årets Energipris” delades ut av Motala Energi AB till:
Bonnie deLuxe

”Årets ledare” delades ut av Skill, OnePartnerGroup och Unik Resurs till:
Henrik Håkansson, Arla plast

”Årets Hållbarhetspris” delades ut av Svensk Plaståtervinning till:
Busfrö

”Årets Handelspris” delades ut av Bostadsstiftelsen Platen, Mannersons Fastighets AB och Lövgrens Fastigheter AB till:
Familjen Topal

”Årets Motalaförebild” delades ut av MVT, som har haft omröstning i egna kanaler, till:
Mattias Richardsson

Publicerad: 15 november 2021
Senast uppdaterad: 15 november 2021

Hittar du inte vad du söker?