Besöksundersökning InfoPoint 2020!

Sommaren 2020 var först gången Tillväxt Motala öppnade ett sommarkontor med InfoPoint i Folkets Hus. Från mitten av juni till slutet av juli har turistinformatörer hjälpt besökare från hela Sverige alla dagar i veckan.

barn-utkik

Man har sett ett nytt beteendemönster, där besökare är väldigt förberedda och frågorna ganska få, man är mest ute efter en karta eller broschyr och har tagit det man vill ha antingen i InfoPoint-cykeln placerad med material utanför ingången eller i broschyrställ direkt innanför dörren utan att ställa frågor och sedan gått vidare.

En besöksundersökning har gjorts bland de besökare som valde kontakt med turistinformatör. Där visade det sig att 40% av besökarna var från Östergötland, 34% från övriga Sverige och 23% från Motala. Endast 4% var från utlandet.  Många Motalabor inhämtade information tills när de själva skulle få besök för att  visa upp kommunens pärlor.

Av de tillfrågade var 58% förstagångsbesökare och 82% hade kommit till Motala med bil. En övervägande majoritet av alla frågor och redan fattade beslut handlade om att vara ute i naturen. Frågorna om Vandringsleder, allt cykelrelaterat, fiske, badplatser och båt kom högt på listan.

Publicerad: 24 september 2020
Senast uppdaterad: 26 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?