Bimex årets Motalaföretag 2022

Årets Motalaföretag 2022 går till Bimex Verktyg AB. Priset i form av en miniatyr av Stora Torgets Baltzar von Platen-staty samt ett stipendium på 20 000 kronor togs emot under Motala Expo.

Bimex

Priset Årets Motalaföretag gick 2022 till Bimex som tillverkar verktygskomponenter till kunder i hela landet. Företaget har omkring 600 kunder inom olika verksamhetsområden, från fordon till läkemedels- och försvarsindustrin, men också inom energisektorn.

MOTIVERING

Sedan 1982 har bolaget tillverkat och sålt verktygskomponenter till kunder i hela Sverige. Egen produktion av komplexa detaljer med höga precisionskrav, stor flexibilitet och hög leveranssäkerhet har bidragit till bolagets fina utveckling. Företagets kunniga och engagerade personal är utöver detta en viktig framgångsfaktor.

Bolaget har under 2021 investerat i en nybyggd industrilokal på 500 kvm och dessutom gjort flera maskininvesteringar för att kunna möta kundernas krav. Som ett led i bolagets hållbarhetsoch miljöarbete har det även investerats i solpaneler på fastigheten. Bolagsledningen har ett stort samhällsengagemang och har aktivt arbetat för att utbildningar inom tillverkningsindustrin skall finnas i Motala för att kunna tillgodose den fortsatta kompetensförsörjningen inom branschen.

Bolaget firar i år 40-årsjubileum och kan se tillbaka på en stabil ekonomisk utveckling genom åren samtidigt som man ständigt investerar och utvecklas för att möta framtidens krav.

Se alla tidigare vinnare här

Publicerad: 09 juni 2022
Senast uppdaterad: 09 juni 2022

Hittar du inte vad du söker?