Den unga företagsamheten är stark i Motala

46 av totalt 190. Så många UF-företag från Motala ställde ut på den regionala mässan i Norrköping.

Playtogheter UF

Ung Företagsamhets Östergötlands regionala mässa är nu avslutad. Mässan samlade över 650 UF-företagare från hela länet som ställde ut 190 olika affärsidéer i Stadium Arena. Mässan uppmätte närmare 4 000 besökare och det var en härlig stämning i mässhallen bland länets framtida entreprenörer. UF-företagarna visade upp en enastående idérikedom och kreativitet – och jurygrupperna fick det tufft att utse årets bästa unga företagare i Östergötland.

Unga motalaentreprenörer prisades

I den mest prestigefyllda tävlingen Årets UF-företag kom Not2Perfect UF från Platengymnasiet på en 2:a plats, med juryns motivering:

Att stanna i comfortzonen leder inte till utveckling. Att få andra att våga, med genomtänkta metoder och personligt engagemang har företaget vuxit både affärsmässigt och känslomässigt.

Placeringen innebär att Maya och Linnéa i Not2Perfect UF kvalat in till SM som går av stapel 6-7:e maj i Stockholm. Not2Perfect UF tog förutom en 2:a plats i tävlingen ”Bästa UF-företag” också hem en delad 2:a plats i tävlingen ”Bästa Affärsplan”.

Not2Perfect prisades på den regionala UF-mässan i Norrköping
Not 2 Perfect tog hem en andraplats I den prestigefyllda kategorian Årets UF-företag.

Samtliga UF-företagare visade upp en enastående idérikedom och kreativitet menar Platengymnasiets Henrik Samuelsson.

– Det är tydligt att det finns en stark entreprenöriell anda hos de unga företagarna från Motala.

Henrik Samuelsson & Not 2 Perfect UF.

Prisades gjorde fler unga motalaentreprenörer. Playtogether UF från Platengymnasiet kom på en delad 3:e plats i tävlingen ”Bästa Vara”. Under mässan delades pris också ut till Årets UF-Lärare – ett pris som gick till Henrik Samuelsson från Platengymnasiet i Motala.

Publicerad: 13 mars 2019
Senast uppdaterad: 24 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?