Deras hem utsågs till Motala kommuns häftigaste 2021

Med över hälften av rösterna står det klart att årets vinnare av Motala kommuns häftigaste hem 2021 är huset på Midsommarvägen.

3. I text

Under den Sjöstadsmorgon som arrangerades i november avslöjades det vem av de tre finalisterna som fått flest röster och därmed tagit hem titeln Motala kommuns häftigaste hem 2021.

Och vinnare blev Midsommarvägen! Här bor två riktiga Motalaambassadörer, Annelie och Leif Lindgren. Ett par som redan i tonåren hade en gemensam dröm om att någon gång få bo på en strand. Något som förverkligades när de flyttade till Motala.

>> Klicka här för att läsa hela reportaget och se fler bilder på huset.

Varför har ni Motalas häftigaste hem?

– Framför allt är det läget. Att bo så här nära vattnet, i princip på stranden. Ett vatten som är väldigt klart också, du ser liksom sandens kurvor många meter ut.  Här får vi en kombination av mycket, vi har naturen runt hörnet och men samtidigt en stadskärna inte många minuter bort, säger Leif.

 För oss är det absolut möjligheten att bo så nära vatten. Bara att höra ljudet av det. Fina dagar är solen uppe hela dagen, det finns inget som skymmer den eller är i vägen. Under regnoväder kan det kännas som vi är nära jordens undergång med alla ljud och hur vattnet piskar. Också det har sin tjusning. Det är svårt att bara säga en sak, men naturupplevelsen är absolut en stor del. Här är vi ett med naturen, svarar Annelie.

Paret vann förutom äran även färg och tapet från Colorama till ett värde av 10 000 kronor. Något som kommer väl till pass för att putsa upp huset utvändigt.

På andra plats i tävlingen kom huset på Övra lid där Elin Jönsson och Jesper Grönfoss bor. De vann en valfri batteridriven produkt från Connys skog & trädgård till ett värde av 3 000 kr. >>Klicka här för att läsa reportaget om deras hem.

På tredje plats kom Lizette och Kristoffer Norrfjälls gula trähus i Gamla Motala verkstadsområdet som vann valfri inredning hos Bonnie Deluxe för ett värde av 1500 kronor. >>Klicka här för att läsa mer om deras huset.

Tre olika lägen, tre olika hem lika fantastiska. Bakom tävlingen står nätverket Livet i Motala som samlar mäklare, fastighetsägare, banker och husbyggare verksamma i Motala

Publicerad: 02 december 2021
Senast uppdaterad: 04 februari 2022

Hittar du inte vad du söker?