En digital cykelfest

Vätternrundans cykelvecka startar idag. I vanliga fall ska det stå tält på hamnparkeringen, krylla av folk i stadsparken och rulla cyklister på stans alla gator. Cykelveckan är ett traditionellt tecken på att sommaren äntligen är här!

Cyklister cyklar över bro i solsken.

I år är allt annorlunda men Vätternrundan har fortfarande deltagare, målgångar, diplom och medaljer att tänka på. I år kan man gå i mål med sitt lopp – digitalt på hemmaplan! Ett digitalt #minvätternrundan uppmanar till att ”inte sluta trampa” för den cykel- eller klassiker intresserade.

Den 5–13 juni kan alla som anmäler sig till något av Vätternrundans lopp 2020 registrera sina cyklade mil och fortfarande gå i mål. Så ser du ovanligt mycket cyklister under dessa datum kom ihåg att Heja på dem, kör försiktigt förbi eller varför inte ta vara på chansen och cykla själv.

Du startar och går i mål där du själv är. Om du tänker cykla tillsammans med någon annan, se till att hålla avstånd och noga följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Gå i mål med ditt lopp – på hemmaplan

1. Cykla ditt lopp

Utomhus eller inomhus. Under en dag eller flera dagar. Allt det där väljer du själv. Du har Cykelveckans datum (5–13 juni 2020) på dig att samla ihop loppets totala distans.

2. Registrera

Använd din smarta telefon, träningsklocka eller cykeldator för att logga milen. Du kan närsomhelst under perioden 5–13 juni registrera ditt slutförda lopp. Registreringen kommer kunna göras på min.vatternrundan.se och i appen RaceONE.

3. Få diplom och medalj

När du har nått målet och registrerat ditt lopp får du ett digitalt diplom på Mina Sidor och en fysisk medalj i brevlådan. Dessutom kommer du att ha chans att vinna fina priser från Vätternrundans sponsorer.

Cykelfesten har börjat så ta med din cykel som du har trampat på hela våren eller damma av cykeln lite spontant och följ cykelfesten på Facebook eller Instagram och tagga dina bilder med #minvätternrundan!

Publicerad: 05 juni 2020
Senast uppdaterad: 26 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?