Filip Printzell blir Årets Företagare 2020

”Årets Företagare” är ett pris som delas ut till en företagare som genom ett ledarskap är en god förebild och ambassadör för företagare. Priset delas ut av Företagarna i Motala & Vadstena och tilldelas i år alltså den unga entreprenören Filip Printzell.

Ung man står med pris och blombukett i famnen.

Filip Printzell är vd för Städarna i Motala och anses vara ett stjärnskott. Han har bland annat tidigare mottagit pris som Årets unga nyföretagare i Sverige. Motiveringen till Årets Företagare lästes upp av fjolårets vinnare Caroline William:

”Årets Företagare” är en skicklig entreprenör vars högsta önskan alltid har varit att driva företag och när möjligheten kom fanns det ingen tvekan. På ett klokt och ansvarsfullt sätt har företagaren startat upp och utvecklat företaget till en komet i branschen.

Med engagemang och positivt ledarskap utmanas både ledning och medarbetare. Utmaningarna kombineras med coaching för att få medarbetarna att utvecklas och nå nya höjder både professionellt och som individer. Företagaren är duktig på att förstå och anpassar arbetsuppgifterna efter vad respektive anställd behöver för att lyckas. När de anställda växer gör även företagaren det vilket lett till rollen som rådgivare, kontakt och mentor för andra ledare utöver ett ansvar för cirka 60 medarbetare.

Företagarens kreativitet visar sig på många olika sätt bland annat genom ett gediget och genomtänkt arbete för mindre klimatpåverkan och ökad hållbarhet. Schemaändringar har gjorts för att på bästa sätt minimera restiden för anställda och för att det ska bli så optimalt för miljön som möjligt. Detta har också resulterat i att de kan vara ute i verksamheten mer vilket gynnar både de anställda och kunderna. Låd-, elcyklar och elmopedbilar har ersatt bensindrivna bilar. Företagets verksamhet i Motala har halverat utsläppen av fossila bränslen vilket utmärker såväl företagaren som bolaget i Motala och inspirerar andra företag.

”Årets Företagare” är en stor förebild för företagare och ett bevis på att åldern inte har någon betydelse när en entreprenör driver företag på ett omsorgsfullt sätt och därför redan mycket ung är en omtyckt och väletablerad ledare.”

En strålande glad Filip Printzell tackade med orden:

– Otroligt ärofyllt att få ta del av den här utmärkelsen. För fyra år sedan stod jag i den här lokalen på Motala Expo med mitt UF-företag, mitt bland andra förebilder och duktiga företagare. Tack vare UF-företagandet startade mina drömmar, att våga starta företag direkt. Det som gjorde det här möjligt är att jag är omgiven av fantastiska medarbetare. Vi tillsammans har förtjänat det här priset. Tack så mycket!

Lista på tidigare vinnare:

2019 Caroline William, Motala Djurklinik AB
2018 Richard Jacobson, K-Entreprenad Mark AB
2017 Kristofer Böök, Bimex
2016 Mathias Lindgren, Markbyggarna i Östergötland
2015 Jan William, Aktiebolaget Motala Båtvarv
2014 Joakim Bierfeldt, Fastighets AB Radiomasten
2013 Bröderna Franzén, Mixum AB
2012 Sture Larsson och Håkan Martinsson, Motala Revisionsbyrå
2011 Esbjörn Svensson och Georgios Tziolas, Borenet
2010 Tomas Knutsson, Mättjänst
2009 Jean Nörgaard, Solana AB
2008 Bo Lindqvist, A2B
2007 Willy Jernberg, Maxi ICA Stormarknad

Publicerad: 08 juni 2020
Senast uppdaterad: 26 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?