Frekventa företagsbesök

Tillväxt Motala AB och Motala kommun arbetar gemensamt och intensivt med att förbättra Motalas företagsklimat. Företagens inspel i detta arbete är av stor betydelse – och ger en fingervisning om vad som behöver skruvas på för att bli bättre.

Skarmavbild-2019-01-02-kl.-11.57.53

Som ett led i detta förbättringsarbete genomförs otaliga företagsbesök dels för att lära mer om företagens förutsättningar men även för att få ta del av deras uppfattningar kring företagsklimatet. Kommunstyrelsens ordförande Kåre Friberg besökte tillsammans med utvecklingsstrateg Anders Bengtson exempelvis ARLA Plast i Borensberg förra veckan.

– ARLA Plast är Borensbergs största tillverkningsföretag, med närmare 140 anställda, och är därmed viktiga för orten Borensberg men också för hela Motala kommun, säger Anders.

Bland annat diskuterades det förestående 50-årsjubileet som företaget står inför under våren.

På besök hos nyetablerade Plastkretsen

Ett annat spännande företagsbesök som genomförts under den gångna veckan av Kommundirektör Peter Ingesson och Anders Bengtson var på nyetablerade plaståtervinningsföretaget Plastkretsen för en förhandsvisning. Anläggningen som är den största i sitt slag i Europa provkörs för fullt och beräknas vara i full drift om några månader.

35 personer är nyanställda och nya VD:n Mattias Philipsson guidade besökarna runt i den imponerande anläggningen. Han passar på att vädja till alla som vill komma på studiebesök att vänta till efter invigningen. Invigningen planeras äga rum någon gång i slutet av maj.

Företagsbesök genomförs även av de politiska nämndernas arbetsutskott samt av andra tjänstemän i organisationen. Projektet Jobbanalysen med projektledaren Kenneth Johansson genomför många företagsbesök löpande i sitt arbete.

Anser du att ditt företag fått vänta för länge på ett besök av Tillväxt Motala eller Motala kommun kontakta då Kenneth Johansson, Jobbanalysen – Tillväxt Motala, 073-533 93 98, eller Anders Bengtson Motala kommun, 072-246 28 70

Publicerad: 06 mars 2019
Senast uppdaterad: 24 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?