Full fart på den årliga UF-mässan

Den årliga UF-mässan i Motala arrangeras av gymnasieskolorna i kommunen med syfte att visa upp de lokala fantastiska unga företagare som under våren driver UF-företag i Motala.

Ut & Res UF arrangerar resor! På sportlovet arrangeras en bussresa till Romme Alpin.

Det var klockan 14:00 som dörrarna slog upp för årets mässa och motalabor och jury fick möta de unga företagarna. Stämningen var hög och många duktiga säljare konkurrerade om uppmärksamhet från jurymedlemmar och besökare.

Juryn, som består av representanter från näringslivet i Motala samt kommunala tjänstemän och politiker, kommer under eftermiddagen utse vilka företag som ska belönas med de ärofyllda utmärkelserna Bästa logotyp, Bästa monter respektive Bästa säljare. Under kvällen väntar galamiddag med underhållning och det alla är mest spända för: prisutdelningen!

Mässan håller öppen till 18:00, så för den som är snabb finns det fortfarande möjlighet att besöka Folkets Hus. Fri entré!


Uppdatering 2019-02-04

2018 slog UF-mässan i Motala rekord. I år toppades rekordet på nytt – med 240 unga företagare som samlades för att presentera sina företagsidéer. 

Vinnare utsågs under kvällen i fem olika kategorier: Bästa monter, Bästa vara, Bästa marknadsföring, Bästa tjänst och Bästa säljare. Förutom en summa om 2000 kronor tilldelades pristagarna också en plats till Motala Expo 2019, Östergötlands största företagsmässa. 

Följande företag korades under kvällen:

Ut&Res UF
Bästa Marknadsförare

Ida Laitinen  från Ut & Res UF
Bästa säljare

Not2perfect UF
Bästa Tjänst

Mästerfixarna UF
Bästa Monter

Playtogether UF
Bästa Vara

Publicerad: 31 januari 2019
Senast uppdaterad: 24 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?