Fullsatt Sjöstadsmorgon med bostadsmarknad i fokus

Krispigt i luften och en klar himmel. Första morgonen i mars bjöd på vårkänslor – och intressant insyn på bostadsmarknaden i Motala. På vårens första Sjöstadsmorgon stod Svensk Fastighetsförmedling för värdskapet.

LRG_DSC01091

Hur attraktiv är Motala som bostadsort och hur har utvecklingen sett ut på bostads- och fastighetsmarknaden de senaste fem åren? Det gav morgonens värd Svensk Fastighetsförmedling svar på.  Emilia Hjort, fastighetsmäklare & kontorschef i bobutiken i Motala, berättade att trots en nedåtgående trend i landet, påvisar Motala en ökad attraktivitet och fortsatt utveckling vad gäller priser.

– Trots oro på marknaden, vad gäller hela landet det senaste året, så är Motala en kommun där priserna fortsätter stiga. Man ser fördelar med att bo i en mindre stad där man får mer bostad för pengarna och enkelt kan pendla till sitt arbete i en större stad. Vi har störst inflytt från Linköping – där bostadspriserna nästan är det dubbla jämför med Motala.

Emilia menar också att Motala som plats upplevs som attraktiv i allt större utsträckning idag, vilket stärker marknaden ytterligare.

– Att Motala lyckats med sin marknadsföring som Östergötlands Sjöstad gör att allt fler familjer, som idag inte är bosatta på platsen, har fått upp ögonen för Motala.

Anders Hallros, mäklare och ägare till HusEtt Fastighetsekonomi gav oss en inblick i den kommersiella fastighetsbranschen och vilka parametrar det egentligen är som styr priset på en fastighet. Emma Lehmann, privatmarknadschef på SEB Motala & Linköping, pratade om bolån, räntor och amorteringskrav.


Hanna Hammarlund, mark- och exploateringschef Motala kommun.

Förutom räntor och bostadspriser fick morgonens gäster också ta del av det senaste i en av de viktigaste frågorna rörande Motalas utveckling. Motala kommuns mark- och exploateringschef Hanna Hammarlund presenterade de övergripande planerna för våra framtida bostadsområden och gav oss spännande information om de aktuella områden som inom de närmsta åren kan stå färdiga med nya bostäder.

Magnus Lindberg på Sjöstadsmorgon
Magnus Lindberg, vd Tillväxt Motala, tog tillfället i akt att berätta lite mer om sig själv.

Tillväxt Motala och Svensk Fastighetsförmedling tackar för en spännande morgon! Fler näringslivsevenemang hittar du i vå.

Publicerad: 01 mars 2019
Senast uppdaterad: 24 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?