Handslag för en företagsmiljö i toppklass

Nu är det taget – ett handslag för en företagsmiljö i toppklass. Under Sjöstadsmorgon i kommunhuset tog Motala kommun och Tillväxt Motala i hand på att arbetet med att underlätta för det lokala näringslivet går vidare.

Arbetsgrupp_foretagsklimat-scaled

Syftet med handslaget är att markerar vikten av det gemensamma arbetet med att skapa en förbättrad företagsmiljö i Motala. Handslaget togs av Kenneth Söderman, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och Magnus Lindberg, vd Tillväxt Motala AB. Under Sjöstadsmorgon i kommunhuset fick omkring hundra företagare, politiker och tjänstepersoner ta del av handslaget.

– Ett av våra mål är en företagsmiljö i toppklass. Detta handslag är en viktig signal för att vårt arbete tillsammans fortsätter, säger Kenneth Söderman.

Arbetet med en förbättrad företagsmiljö har hög prioritet

– Ett gott företagsklimat är en viktigt förutsättning för att Motalas näringsliv ska utvecklas i rätt riktning. Att Tillväxt Motala och kommunen arbetar hand i hand för att nå en företagsmiljö i toppklass ger en styrka och en tydlighet gentemot företagarna, säger Magnus Lindberg .

Magnus fortsätter:

– Det är viktigt att arbeta tillsammans med de företag som finns i kommunen samtidigt som vi vill locka fler att etablera sig hos oss. Vi behöver fortsätta att jobba med vårt varumärke – Östergötlands sjöstad och visa på alla fördelar med att finnas och växa som företag i vår fina kommun. Tillsammans skapar vi en positiv företagsanda.

Under Sjöstadsmorgon fick deltagarna även ta del av information om hur det går för näringslivet i Motala, hur kommunen arbetar med tillgänglighet och vad ett rivstartsmöte är.

Publicerad: 31 januari 2020
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?