Heta gäster och stora vinnare på Exposcenen

Sex prestigefyllda prisutdelningar, högtidlig gesälldiplomering och så en längre intervju med en av vinterns mest aktuella svenskar, Sveriges riksdags talman Andreas Norlén. Östergötlands största företagsmässa Motala Expo erbjuder ett scenprogram av högsta kvalité bredvid sina 136 utställare.

Andreas_Norlen_expo

Motala Expo arrangeras för tolfte gången den 15-16 mars i Team Sportiahallen. Årets största nyhet är att utställarna i år för första gången får sälja varor på plats i sina montrar. Därför kan besökarna säkerligen se fram emot ett par riktigt vassa mässerbjudanden att avnjuta under sitt besök på mässan.

En annan nyhet är mässans största monter som är en samexponering av Motalas lokala e-handlare. Där bjuds gästerna in i cyberspace och får ta del av det lokala utbudet av tillväxtbranschen e-handel. Totalt samlas under mässan 136 utställande företag med motalaförankring, varav 13 representerar Ung Företagsamhet. Mässan väntas locka över 5 000 besökare över de två mässdagarna.

– Årets utbud är oerhört brett, som besökare kommer man möta företag från alla branscher, få ta del av spännande produkter och tjänster samt ha chans att lära känna framtida arbetsgivare. Flera utställare har uttryck att man finns på plats i hopp om att rekrytera personal, berättar Expos projektledare Margareta Hagman.

Från Expo-scenen längts inne i lokalen levereras ett gediget program med fler höjdpunkter. Först ut är två prisutdelningar där vinnaren av ”Årets miljöpris” och ”Årets kulturstipendiat” ska delas ut. På fredagen fortsätter vi sedan med det de mångåriga och prestigefyllda priserna ”Årets företagare i Motala” och ”Årets Motalaföretag”.

Högaktuella talmannen gästar mässan

På lördagen är det sedan dags för mässan stora höjdpunkt, året gäst är ingen mindre än Sveriges riksdags talman Andreas Norlén. Norlén valdes till Sveriges riksdags talman i september. Sedan dessa har hans roll varit högaktuell och mitt i mediernas blickfång under en politiskt turbulent höst och vinter.

Under Motala Expo får besökarna lära känna rikets andre man och ta del av hans uppväxt i Ödeshög och Motala, följa hans karriär och politiska bana samt lyssna till hur mannen mitt i stormen upplevt hösten och den nya spännande rollen som Sveriges talman.

– Det är mycket hedrande att få vara årets gäst på Motala Expo. Jag vet att det är en både viktig och trevlig mötesplats för företag, kunder och allmänhet. Med nätverkande, kontakter och erfarenhetsutbyten stärks både näringsliv och regionen i stort. Jag ser fram emot besöket!, hälsar Norlén som intervjuas från scenen klockan 11.00 på lördagen.

På lördagens delas också årets gesällbrev ut. Gesällbrevet är Hantverkarnas egen kvalitetsgaranti och delas ut av organisationen Företagarna. Mässan avrundas sedan med att utse ”Årets bästa monter” samt uppmärksamma kommande entreprenörer via ”Årets UF-företag i Motala”.

På lördagen finns också barnhörna med superhjältetema för alla barn inne i mässhallen, levererad av Handelsprogrammet i Motala. Utanför arenan finns hoppborg, bilar och svävare att kika in.

Mässan har fri entré och vänder sig på fredagen till företagare och under lördagen till allmänheten.

Publicerad: 06 mars 2019
Senast uppdaterad: 24 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?