Husbyggarträff i Bråta hagar

Under en väldigt regnig lördag i oktober arrangerade husleverantörerna i nätverket Livet i Motala en husbyggarträff. Trots vädret blev träffen mycket lyckad och den inhyrda korv- & kaffevagnen gjorde succé i kylan.

Ett gäng glada människor klädda i praktiska funktionskläder ståendes på en grusplan framför en vit korvvagn.

Trivselhus, A-hus, Fiskarhedenvillan, LB-hus, Smålandsvillan, Eksjöhus, Östgötahus och Myresjöhus hade alla sina experter på plats för att delge de blivande husbyggarna det bästa med just deras hus. Trots att bolagen slåss om samma kunder har man insett vikten av att samarbeta.

-Vi tycker att det är viktigt för kunden att kunna träffa flera leverantörer på samma gång. Det är lätt att tro att alla leverantörer är lika men vi skiljer oss åt, både när det kommer till byggsätt samt hur vi har specialiserat oss säger Mikael Edenkrantz, säljare på Östgötahus.

Mikael poängterar att arbetssättet i nätverket ”Livet i Motala” är unikt. I och med att alla har lärt känna varandra och trivs så bra tillsammans, så har konkurrensen satts åt sidan.

-Vi vet att samarbete lönar sig över tid.

Några av dagens besökare…

Margaretha och Ingvar Norman är Borensbergsbor sedan 1978 och tycker att det bästa med orten är läget och lugnet. Nu önskar paret bygga ett mindre hus, anpassat för två personer.

-Vi vet hur vi vill att det ska se ut men vi vet inte exakt vad vi vill ha, säger Margaretha med ett leende.

Hanna och Martin Sehlberg från Linghem är ett ungt par som bor i en bostadsrätt men som drömmer om att bygga nytt i Borensberg. Hanna är uppvuxen i Askersund och saknar vattnet.

-Vi har visionen klar men vi måste veta exakt vilken tomt vi får innan vi kan välja hus, förklarar Martin.

Henrik Cederin flyttade till Borensberg för tio år sedan när han och hans fru letade hus, ingen av dem hade någon koppling till Borensberg men nu är de fast. De har stått i tomtkön i åtta år och har alltid närt en dröm om att en dag få bygga eget.

-Borensberg är helt fantastiskt. Allt är bra här. Naturen är magisk, det tar fem minuter till sjön Boren och som barnfamilj är det lätt att få till vardagspusslet. Livet är bättre här helt enkelt!

Ja, det är bara att instämma i Henriks lovsång. Borensberg är verkligen den lilla sjöstaden vid Göta kanal.

Johanna Sjögren

Älskar att skriva om Motala och dess landsbygd, men även lokala företagshistorier. Det finns många intressanta personligheter i vår vackra kommun.

Publicerad: 29 november 2022
Senast uppdaterad: 29 november 2022

Hittar du inte vad du söker?