Hylla dina anställda med en gåva skattefritt

Regeringen har beslutat att höja den skattefria Coronarelaterade gåvans värde till 2 000 kronor för 2021. Ett ypperligt tillfälle att ge bort ett Sjöstadskort där du ger dina anställda möjligheten att välja mellan tusentals personliga gåvor och samtidigt stötta Motalas näringsliv.

Sjostadskortet

Under förra året beslutade Regeringen att slopa förmånsbeskattningen för gåvor till anställda upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd på grund av pandemin. För 2021 höjs den summan till 2 000 kronor. Syftet är att stötta företag och stärka den ekonomiska återhämtningen.

Pandemin har för många inneburit en extra stress. Detta är en fin möjlighet att hylla er personal. Väljer ni att ge bort ett Sjöstadskort bidrar ni samtidigt till att vi har ett levande och starkt lokalt utbud av affärer och restauranger, säger Magnus Lindberg, VD Tillväxt Motala.

Sjöstadskortet är ett digitalt presentkort som kan lösas in hos över 60 anslutna företag i Motala kommun. Presentkortet distribueras via den kostnadsfria appen Cardskipper vilket gör att man alltid har presentkortet med sig i mobilen. Här hittar du mer information om hur du som företag går till väga om du vill ge bort ett Sjöstadskort till dina anställda >>

En fint sätt att visa uppskattning

Under 2020 valde fler än 40 företag i Motala att visa sin personal uppskattning genom att ge bort ett Sjöstadskort. Med tanke på de förbättrade villkor och att vårt lokala presentkort finns på plats hoppas jag att ännu fler företag ska ta chansen i år, säger Magnus.

En skattefria gåva innebär att arbetsgivare i Sverige kan ge bort en gåva till en anställd utan skattekonsekvenser. Alltså ingen tvingande förmånsbeskattning (där många anställda annars får betala ca 50% i skatt av gåvans värde) och inte heller några sociala avgifter för arbetsgivaren att betala.

Denna extrainsatta gåva är en skattefri gåva utöver de redan existerande, lagreglerade skattefria gåvorna julgåva, minnesgåva och jubileumsgåva.
Läs hela nyheten här >>

Publicerad: 21 maj 2021
Senast uppdaterad: 26 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?