Intressant bostadsmarknad i Motala under rådande pandemi

Bostadsstatistik från Sveriges mäklare visar att prisutvecklingen är högre i Motala än i till exempel Linköping och Norrköping.

Nycklar hänger i låset till ytterdörr.

Svensk Mäklarstatistik är Sveriges enda oberoende leverantör av heltäckande och aktuell statistik över bostadspriser. Statistiken visar en konstant bättre prisutveckling på villor i Motala trots Corona – pandemin och intressanta siffror gällande bostadsrätter och fritidshus. Motalas prisutveckling ligger på över +7% på sålda villor vilket kan jämföras med Linköping som har en utveckling på +3,9% under samma period.

Statistiken ovan visar Motalas prisutveckling på över +7% på sålda villor vilket kan jämföras med Linköping som har en utveckling på +3,9% under samma period.

Bostadsrätter har en annorlunda kurva. Där ligger Motalas prisutveckling på -6,2% i jämförelse med Linköping som har en utveckling på +6,8%. 

Fritidshus har en intressant statistisk kurva, på grund av för få sålda objekt finns det ingen prisutvecklings % att hänvisa till. Det låga antalet sålda objekt kan antas bero på Coronapandemin och därefter kanske hemestern slog till? Oavsett så är det en spännande tid på bostadsmarknaden just nu!

Källa: Svensk Mäklarstatistik

Publicerad: 13 augusti 2020
Senast uppdaterad: 26 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?