Januari – en positiv månad för Motalas cityhandel

Januari, månaden som de allra flesta kanske förknippar med snö, mörker och framförallt ett lägre saldo på bankkontot. Är detta något som Motalas handlare har känt av även i år? Vi har känt av temperaturen i Motala Centrum och hittat ljusglimtar i den lokala handeln.

Blond kvinna i butik

I butiken Fina Rum på Prästgatan hittar vi inredning, mode och smycken. Allt handplockat och inköpt av ägaren Monica Karlsson. Hon har sett positiva tendenser under januari och tror att vädret haft en påverkan på den positiva starten på det nya året. Med bättre och varmare väder går kunderna ut oftare och känner ett sug efter att göra det vårfint hemma.

– Min kundkrets har ökat den senaste tiden då fler och fler väljer att handla lokalt och medvetet. Att handla lokalt gör så mycket för Motalas innerstad och dess invånare. En unik stadskärna med mycket att erbjuda. Solglimtar och det milda vädret gör att kunderna vädrar vårkänslor även fast året knappt har börjat, säger Monica.

I en stad som Motala, med så mycket att erbjuda, är det viktigt att alla invånare handlar lokalt för att bibehålla ett unikt stadsliv. Att handla lokalt utvecklar inte bara butikerna utan skapar också jobb som också i längden stödjer välfärden.

Många av våra lokala handlare ser positivt på januari, årets tuffaste månad, för det betyder bara att kunderna tänker lokalt och vill att Motala ska frodas.

Handla smart, handla lokalt – årets alla månader.

Text & bild: Maja Nilsson

Publicerad: 30 januari 2020
Senast uppdaterad: 25 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?