Möt Annelie, Tillväxt Motalas nyaste medarbetare

Det är med stolthet vi kan berätta att Tillväxt Motala har hittat en ny marknadsansvarig i Annelie Niklasson. ” Jag har mina rötter i det analoga men har erfarenhet av att skapa även för digitala kanaler, vilket öppnar upp för nya spännande tankesätt och möjligheter”, säger hon.

Annelie mindre

Plötsligt händer det! Så tänkte Annelie Niklasson när hon fick reda på att hon fått tjänsten.

– Jag har letat efter den här typen av roll i många år och har studerat på fritiden för att klä på mig så mycket kunskap som möjligt. Att jobbet dessutom är på Tillväxt Motala är ett stort plus eftersom jag är en inbiten Motalabo som älskar min hemstad.

Annelie är uppvuxen på Agneshög och har bott i Motala i hela sitt liv förutom när hon studerade Grafisk produktion i Örebro i två år. Annelie kommer närmast från ÖoB där hon jobbade som marknadsassistent.

– Där jobbade jag med direktreklam och service till butiker, men även med marknadsföring och försäljning i direktreklam och sociala medier. Dessförinnan jobbade jag många år på en global marknadsavdelning i ett börsnoterat It-företag i Linköping. Där jobbade jag med att marknadsföra företaget globalt, via kampanjer, events, film, webb och sociala media både som grafisk designer och som produktions- och projektledare.

Mångårig erfarenhet av en bransch i förändring

Annelie kommer att ta vid efter Johanna Sjögren som lämnade Tillväxt Motala i februari.

– I min roll kommer jag att ansvara för att marknadsföra Motala och stötta de insatser vi gör för näringslivet och besöksnäring. Till det tillkommer även projektledning, bland annat för vårt nätverk Livet i Motala som samlar mäklare, husbyggare och banker. Min nya roll är väldigt bred men alla områden är lika viktiga!

Grafisk produktion, projektledning, digital marknadsföring och diplomerad kommunikatör. Annelie har förutom en mångårig erfarenhet av branschen även sett till att ta sig an nya kunskapsområden genom hela livet. Att stå stilla är inte hennes melodi.

– Jag är en person som tycker om att ha saker på gång. Jag tycker också om att få möjligheten att engagera mig. Jag har inga problem med att bjuda på mig själv och bidrar gärna till skratt.  

Vill skapa fler stolta Motalaambassadörer

Annelie gjorde sin första dag på Tillväxt Motala under Motala Expo, med andra ord en riktig rivstart. Nu ser hon fram mot att ta sig an kommande kontaktytor och träffa fler av Motalas företagare, invånare och besökare.

– Så länge jag känner att jag kan bidra med att lyfta Motala som turiststad och ur näringslivsperspektiv är jag nöjd. Det är mina mål med det här jobbet. Jag skulle också vilja jobba mer med att öka förståelsen för vad Tillväxt Motala bidrar med till kommunen, det är viktigt.

Annelie vill också se till att Motalaborna ska känna sig stolta över vad Motala har att komma med så att vi får ännu fler stolta ambassadörer för vår vackra sjöstad. Motala beskriver hon som en stad som sover vintertid men som vaknar upp med dunder och brak sommartid.

– Det sovande kompenseras av allt det underbara som staden levererar under sommarhalvåret med närhet till vatten och lugnet som kommer med det.

Fem snabba frågor

1. Morgon- eller kvällsmänniska?
– Varken det ena eller andra, men mer kvällsmänniska på så sätt att om jag påbörjar något på kvällen kan jag hålla på hur länge som helst. Jag jobbar bäst kvällstid.

2. Frukost, lunch eller kvällsmat?
– Kvällsmat eftersom jag får äta hemma med min man som lagar väldigt god mat. Min favoritmat? Ostbågar. Eller kalops, speciellt farmors älgkalops.

3. Favoritplats i Motala?
– Det är Pariseviken som bjuder på jättefina solnedgångar. Och så är det lugnt och skönt. Det är nära naturen och stranden är lagom stor utan kommers. Jag har väldigt fina minnen härifrån, bland annat en väldigt minnesvärd bröllopsdag som slutade med en vippad parkbänk och sushi överallt!

4. Badkruka eller badtokig?
– Badtokig! Jag tycker väldigt mycket om att bada och jag är av den tradition att bad inte räknas om du inte har doppat huvudet.

5. Vad är det bästa med Motala enligt dig?
– Närheten till vatten, naturen och lugnet. Just närheten till allt man behöver.

FAKTA

Namn: Annelie Niklasson
Ålder: 60 år
Familj: Man och tre utflugna barn.
Intressen: Lära mig nya saker och att renovera. Mer åt hållet hitta smarta lösningar, spika och såga. Inte fluffa kuddar.
Styrka: Har en stor bredd och kan mycket. Både när det kommer till fritid och yrke. Bra på att se möjligheter och ha ett helikopterperspektiv.
Svaghet: Otålig.
Saknar just nu: Ingenting! Just nu flyter allt på i min väg.

Publicerad: 29 mars 2023
Senast uppdaterad: 03 augusti 2023

Hittar du inte vad du söker?