Möt Martin, Tillväxt Motalas senaste tillskott

Det är med stor glädje vi kan meddela att Martin Johansson har börjat på Tillväxt Motala. I rollen som företag- och etableringsansvarig kommer han jobba med att utveckla våra lokala företag och arbeta för att fler företag ska se möjligheterna med Motala.

Porträtt av man med glasögon och marinblå tröja.

– En sån här chans får man bara en gång i livet. Så tänkte jag när jag blev aktuell för den här tjänsten. Att få jobba med något som påverkar vår men också våra barns framtid, det är häftigt, säger Martin Johansson.

Han kommer närmast från en tjänst som Project Manager Nordic Countries på Air Liquide gas, världens största gasbolag. Där ledde Martin implementering av ett nytt sätt att arbeta i samband med introduktionen av nya produkter innehållande digitaliseringar och automatisering.

– Det var dynamiskt, utmanande och utvecklande. Ett landsöverskridande jobb som var spännande i ett högt tempo. Men att få möjligheten att lägga sin tid och kraft på att utveckla sin egna hemstad var ett för roligt uppdrag för att missa. Jag gick i gång på uppgifterna som tjänsten innebar, säger Martin med ett skratt.

– Jag är en tävlingsmänniska och ju längre tiden gick desto mer ville jag ha jobbet. Det känns jättekul att äntligen vara på plats, försätter han.

En annorlunda tid att komma in som nyanställd

Martin har hunnit jobba ett par veckor som företags-och etableringsansvarig, och det är en speciell tid att komma in som ny på ett nytt jobb. Många kollegor jobbar hemifrån och digitala möten är en del av vardagen.

– Jag känner mig väldigt välkommen trots rådande situation och jag har fått ett varmt välkomnande trots att man inte ses som vanligt. Det här är ett himla roligt jobb och man får lära sig mycket nytt.

Det han ser mest fram emot med nya jobbet är att få besöka Motalas företag och få chansen att lyssna in vilka utmaningar och möjligheter som man har och tillsammans med dem hjälpa till att utveckla verksamheterna.

– Det som är viktiga frågor för företagarna är det som kommer spegla vad jag kommer lägga min tid och krut på. Att underlätta och hjälpa till kommer vara mitt stora fokus. Jag vill också skapa förutsättningar för nya etableringar som passar väl in i vår härliga kommun.

Vill skapa fler goda ambassadörer

Tillväxt Motala jobbar för att få Motala att växa både när det kommer till antalet invånare, företag och besökare. Vi står på fyra ben; investering och etablering, besök och handelsutveckling, platsmarknadsföring och näringslivsutveckling.

– Den stora styrkan med Tillväxt Motala känner jag är vår handlingskraft och förmågan att ställa om. Vi är en dynamisk organisation där det viktigaste är att lyssna in vad företagen behöver just här och nu. Jag upplever själv att det finns en större framtidstro nu än vad det fanns för tio år sedan, och det är viktigt att vi förvaltar den.

Martin beskriver sig själv som en energifull och positiv människa, och enligt honom är glaset alltid halvfullt.

– En stad som Motala kan aldrig få för många goda ambassadörer och det om något ska jag lägga krut på framöver. Vi ska ha ett företagsklimat i toppklass!

Fem snabba frågor

1. Morgon- eller kvällsmänniska?
– Kväll! Jag har alltid varit morgontrött och extremt kvällspigg. Jag behöver inte så mycket sömn utan klarar mig med sex timmar.

2. Frukost, lunch eller kvällsmat?
–Jag äter inte frukost, inte ens när vi bor på hotell till min frus stora förtret. Jag försöker äta någon macka på helgerna som en signal till barnen, egentligen räcker en kopp kaffe för min del. Så jag får säga kvällsmat, gärna fisk. På helgerna äter jag nog helst plockmat, som tapas. Padrones, oliver, ost och kex.

3. Favoritplats i Motala?
– Varamon. Jag gillar att det är så tillgängligt och jag gillar naturen där.

4. Badkruka eller badtokig?
– Definitivt badkruka, jag badar knappt i havet utomlands. Men jag älskar sommar och när det är varmt.

5. Vad är det bästa med Motala enligt dig?
– Alla fina platser, det finns något för alla. Det finns en sån stor variation av miljöer och aktiviteter. Kommunen har så mycket att erbjuda, som vandringsleder i Tjällmo och fina skidspår i Godegård. Sen är ju närheten till allt vatten svårt att slå! När jag var yngre var det annat som lockade, Motalas storhet är något som har smugit sig på med åldern.

FAKTA

Namn: Martin Johansson
Ålder: 42
Familj: Fru och två barn
Intressen: Golf, padel, innebandy. Sport i allmänhet!
Styrka: Alltid positiv och lösningsorienterad
Svaghet: Sjukt morgontrött (men jobbar hårt på det)
Saknar just nu: Att resa, det är något hela familjen gärna gör annars. Vi har varit en del i USA och det är ett land jag skulle vilja fortsätta utforska. Gärna västsidan nästa gång och San Fransisco.

Publicerad: 25 mars 2021
Senast uppdaterad: 06 december 2022

Hittar du inte vad du söker?