Möt Tess, Tillväxt Motalas senaste tillskott 

Det är med stor glädje vi kan meddela att Tess Madeling har börjat på Tillväxt Motala. I rollen som ekonomiansvarig och näringslivsutvecklare kommer hon främst fokusera på att finnas till för våra företagare och driva projekt, bland annat Motalagalan.

Tess Madeling

–  Oj vad rolig, det var min spontana reaktion när jag fick jobbet. De i min närhet som jag beskrev tjänsten för tyckte att den lät skräddarsydd för mig. Den här arbetsrollen, att få interagera med andra och att jobba just med och för företag, det är något jag älskar, berättar Tess Madeling. 

Tess kommer närmast från en tjänst som redovisningskonsult på Ludvig & Co i Vadstena. Där jobbade hon med löpande redovisning och som säljledare för alla deras kontor i Östergötland.  

– Ett utmanande men väldigt roligt arbete. Det var en säsongsbetonad tjänst som kulminerade om våren. Jag jobbade väldigt tätt med mina kunder och fick ynnesten att följa deras resa under många år. Jag jobbade även med rådgivning och hjälpte dem i viktiga skeenden. Att se dem växa var en fantastisk upplevelse! Jag tror på och strävar efter långsiktiga relationer. 

Tess kommer att ta vid efter Christina Gyberg som lämnar Tillväxt Motala vid årsskiftet.  
– Att nu vara på plats hos Tillväxt Motala känns jättespännande. Det här är arbetsuppgifter jag känner mig trygg med och vill sprida min energi. Det här är mitt område, säger Tess. 

Vill inte springa i fel riktning 

Tess har bara varit på plats i några dagar men har redan hunnit med ett par företagsbesök. Nu ser hon fram mot att få träffa fler. 
– Min första tid kommer jag fokusera på att vara lyhörd, både när det kommer till våra företag och mina kollegor. Finns det något som vi borde göra men inte gör idag? Var ska jag lägga fokus? 

– Ramarna för min roll kommer jag och Magnus Lindberg titta på, samtidigt så ska vi utforma min tjänst efter hur behoven ser ut. Självklart har jag visioner och mål, men först måste jag lära mig hur Tillväxt Motala jobbar för att inte springa i fel riktning.  

Utöver att ansvara för bolagets ekonomi handlar arbetet om att tillsammans med kollegorna bidra till företagens tillväxt i Motala. Genom olika nätverk och mötesplatser. Även om Tess är ny på företaget, har hon besökt flera av Tillväxt Motalas evenemang genom åren.  

– Jag är helt övertygad om att Tillväxt Motala har bidragit med massor sedan starten. Min bild av Motala är en helt annan idag än den jag hade när jag växte upp i Askersund. Motala har gått från en insomnande industristad till att vara en stad med stor tilltro på sin egen kapacitet.  

Ser fram mot att få hjulen att börja snurra 

En av de större arbetsuppgifterna som ingår i Tess roll kommer vara att projektleda Motalagalan. Något som hon beskriver som en mycket trevlig arbetsuppgift.  

– Det är jätteviktigt att hitta forum där man kan ses och mingla utanför arbetsdagen. Jag ser galet mycket fram mot att få se och uppleva Motalagalan med egna ögon nu den 12 november. Vilken otrolig lyx att denna kväll finns för företagen! Det ska bli mycket spännande att få träffa alla och jag ser fram mot att mina hjul ska börja snurra för Tillväxt Motalas räkning. 

Tess poängterar att hennes dörr alltid kommer stå öppen och att huvudfokus kommer ligga på att hjälpa Motalas företagare.
– Jag kan inte allt men jag har en vilja att lära mig. Kommer någon till mig med en fråga jag inte kan svara på kommer jag göra mitt yttersta för att ta reda på svaret.  

Fem snabba frågor 

1. Morgon- eller kvällsmänniska? 
– Morgon. Jag går upp redan kl.05 för att hinna med att träna innan jobbet. Målet är att hinna träna två gånger per dag. Som person får jag mest gjort på morgon och förmiddagen.  

2. Frukost, lunch eller kvällsmat? 
– Jag måste ha alla mina mål, men frukosten är helig för mig. Det är då jag varvar ner efter morgonträningen och reboostar. Jag har långfrukost sju dagar i veckan. Då det är jag och frukosten. Jag förbereder redan dagen innan genom att ladda bryggaren, ta fram ägg och preppa gröten.  

3. Favoritplats i Motala? 
– Jag är dålig på att ha favoritplatser. Jag försöker att besöka nya platser hela tiden, för att få så många intryck som möjligt. Jag har myntat ett nytt uttryck som jag kallar gågga. Det är när man varvar gång med joggning. Varje helg besöker jag en ny vandringsled, stad eller ett naturreservat i Östergötland/ Sverige. Jag har blivit rätt bra på vårt utbud av turistmål måste jag säga!  

4. Badkruka eller badtokig? 
– För tillfället skulle jag säga badkruka. I somras badade jag inte en enda gång.  

5. Vad är det bästa med Motala enligt dig? 
– Den frågan var lätt. Vättern och vattnet!  

FAKTA 

Namn: Tess Madeling 
Ålder: 48 
Familj: Två utflugna barn 
Intressen: Jag tränar en hel del såsom springa, gym, gågga runt i Sverige som blandas med exempelvis guidade turer/ upplevelser, cykla, poledance, crossfit men utövar även lerduveskytte när vädret är gott. Och så är jag väldigt matintresserad, jag sitter gärna och letar recept. Sen har jag ett stort motorintresse, nyligen var jag i Las Vegas och tittade på Nascar. En sjukt påfrestande sport där man utsätts för mycket kraft upp till 3 G vilket jag själv fick känna på när jag åkte med i en Nascarbil efter racet. Jag har själv testat rally, driftschool och motorcross. Spenderar även en hel del tid på Mantorp Park men även motorevents runtom i Sverige. 
Styrka: Humoristisk med fokus på seriositet, energisk och lösningsorienterad 
Svaghet: Inte vilja för mycket och för fort utan vänta in omgivningen 
Saknar just nu: Solens strålar 

Emelie Fredriksson

Publicerad: 03 november 2022
Senast uppdaterad: 08 december 2022

Hittar du inte vad du söker?