Motala Årets UF-kommun i länet

Motala kommun satsar på ung företagsamhet på gymnasiet. Nu bär satsningen återigen frukt och Motala får priset som Årets UF-kommun. 

Logotyp för Ung Företagsverksamhet

För andra året i rad utses Motala kommun till Årets UF-kommun i länet av Ung Företagsamhet i Östergötland. Stort grattis till alla engagerade medarbetare och elever på Platengymnasiet och Carlsund utbildningscentrum.

– Det är fantastiskt kul att vi vinner den här utmärkelsen. Vi gör det för att det finns ett väldigt bra samarbete mellan näringslivet, kommunledningen och alla engagerade på skolorna. Vi har bra elever som vill framåt, säger Jimmy Andersson på Carlsund utbildningscentrum.

Motala kommun har haft stora framgångar i de tävlingar som arrangerats förutom utmärkelserna Årets UF-kommun 2019 och 2020. Jimmy Andersson blev i februari utsedd till Årets UF-lärare i Östergötland. Henrik Samuelsson på Platengymnasiet blev Årets UF-lärare i Sverige i slutet av förra läsåret.

Framgångsrika företag

Även UF-företagarna har haft framgångar. Får Jag? UF från Carlsund kammade hem en andraplats i tävlingarna Årets UF-företag i Östergötland 2020 och Årets vara” vid regionala mässan i början av mars. Får Jag? UF vann även i kategorin ”Årets samhällsentreprenör”. Företaget Healthy Shots UF från Carlsund vann i kategorin ”Årets monter” och Melissa Georges från Hållbara Kassen UF på Platengymnasiet tog hem förstapriset som ”Årets säljare”.

I Motala kommun har elever på nästan samtliga program drivit UF-företag under året. Andelen av samtliga elever som får möjlighet till att driva UF-företag är närmare 60 procent. Det är högst i länet och högst bland samtliga kommuner i Sverige som har ett invånarantal mellan 35 000 och 55 000.

– Nästa läsår kommer ännu fler elever att driva UF-företag, så vi kommer slå vårt eget rekord med marginal, säger Jimmy Andersson.

Här kan du se alla vinnare! >>

Publicerad: 07 maj 2020
Senast uppdaterad: 26 januari 2023

Hittar du inte vad du söker?