Motala har tredje bästa tillväxten i länet

Nu står det klart att Motala kommun kniper tredjeplatsen i Bästa Tillväxt 2022 i Östergötlands län!

Syna gratulerar Motala kommun 3 Östergötlands län

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Nu står det klart att Motala kommun 2022 kammar hem bronset i Bäst Tillväxt.

– Det här är ytterligare ett kvitto på det arbete som gjorts under många år med målsättningen att skapa förutsättningar för att driva, utveckla och flytta sin verksamhet till Motala kommun, säger Magnus Lindberg, VD på Tillväxt Motala.

Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Visar på en stabil utveckling

Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

– Motala har gått igenom en förvandling från en kommun där flera stora industrier lämnade kommunen till att bli en framgångsrik små och nyföretagarkommun. Idag är cirka 55% av alla företag yngre än 10 år och sedan 2017 är Motala kommun en av regionens absolut bästa kommuner när det kommer till företagens lönsamhet och tillväxt. Under åren 2019-2020 utvecklades Motalas näringsliv långt bättre än de flesta andra av landets kommuner, fortsätter Magnus.

Om Syna

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har de erbjudit marknaden deras expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval.

Publicerad: 15 december 2022
Senast uppdaterad: 15 december 2022

Hittar du inte vad du söker?